”Hur pushar jag mig själv i löneförhandlingen?”

RELATIONER

Läs hela chattet med karriärcoachen Nina Jansdotter

Nora säger: Jag har fått tre barn ganska tätt och var borta i nästan fem år i streck från jobbet. Nu är jag dock tillbaka och känner mig jätteladdad men det är som att ingen räknar med mig för att jag är småbarnsmamma. Vad gör jag?

Nina Jansdotter säger: Ja då får du visa vem du är och vad du vill ex genom att synliggöra dig själv bättre på möten och liknande. Kom med förslag, tala mer etc. Tala även om vad du har för framtidsplaner och önskemål om utveckling när du är på utvecklingssamtal. Bjud själv upp och vänta inte på att någon annan skall gissa vad du vill. Nätverka även mycket internt.

Helene säger: Jag kan inte förstå varför man ska få något extra i löneökning när man är ledig. Då bidrar man ju inte med något?

Nina Jansdotter säger: Man har ändå rätt att följa löneutvecklingen. Sen är det ju så att du får satsa på att sälja in det du tänker prestera i framtiden, vilken nytta företaget kommer att få när du kommer tillbaka.

Sture säger: Jag vill vara pappaledig men jag märker hur motsträviga de är i min företagsledning. Nu har jag gått med på att vara ledig fyra istället för sex månader. Gjorde jag fel som backade?

Nina Jansdotter säger: Bra att du vill vara pappaledig och trist att du fick backa. Jag har hört det från ganska många håll att få det riktigt accepterat som man att man vill vara hemma lite längre. 4 månader är ju också bra men du har ju också rätt att välja. Här får man dock göra en avvägning hur mycket man vill bråka vilket du inte ville och det har jag all förståelse för. Du känner själv om det var rätt eller fel.

urban säger: Jag har bara fått minsta möjliga påslag från min arbetsgivare de senaste tre åren. Det känns orättvist, jag tycker att jag har utvecklats en hel del. Ditt bästa tips?

Nina Jansdotter säger: Hur bra är du på att sälja in dig? På att verkligen argumentera för nyttan av din utveckling? Nyckeln brukar ligga där, att hitta bra argument och att våga stå på sig lite mer. Träna gärna innan så du vet vilka argument du behöver spetsa till ännu lite mer. Sen är det ju så att i vissa branscher är det svårare att få mer betalt än andra. Timing är också viktigt. Styr in förhandlingen på tidpunkter då du känner dig "stark".

Anonym säger: Hej Nina, jag har jobbat på en arbetsplats nu i 2 månader, jag har 6 månaders provanställning, men funderar nu på att förhandla till mig en fastanställning, då jag presterar mycket bättre än de flesta av kollegorna. Tycker du att det är för tidigt?

Nina Jansdotter säger: Om du känner att du presterar mer så är det säkert så och då kan det vara läge att förhandla sig till en fastanställning redan. Kan du höra runt lite hur andra har gjort för att lära dig av deras erfarenheter? Det är ju lite tidigt men absolut ingen omöjlighet. lycka till

beda säger: jag skulle vara glad att få lära mig lite förhandlingsteknik - fast ifråga hur man gör för att få jobb. Har gått arbetslös i tre år och börjar nu bli allt skyggare. vad vill en arbetsgivare höra på intervjun?

Nina Jansdotter säger: Dom vill veta att du är rätt för jobbet. Att du har erfarenheter som passar dom och att du är utvecklingsbar/nyttig resurs för framtiden. Att din personlighetstyp passar in i gänget/ till de arbetsuppgifter som du förväntas utföra. Det handlar ju om att dom vill veta om du matchar den profilen dom söker. Självkännedom är bra för dig att skaffa dig. Att du blir säker på att berätta vem du är och vilka dina styrkor är. Träna med någon vän som kan peppa dig att du duger trots att du varit utanför arbetsmarknaden ett tag.

lola säger: Hej, jag har så svårt att pusha för mig själv för att få högre lön. Jag bockar och bugar i alldeles för hög grad. men vill arbetsgivaren att man ska vara hårdhudad?

Nina Jansdotter säger: Hårdhudad är väl inte rätt ord men jag tror att arbetsgivaren uppskattar anställda som vet sitt eget värde och kan tala för sig själv. Sedan handlar det också om att man kan skapa en dialog och en win-win situation. En förhandling är riktigt lyckad bara om båda parter känner sig nöjda och ingen anser sig överkörd. Det är inte bra för din självkänsla om du bockar och bugar för mycket. Du är betydelsefull och det skall du ha betalt för.

Helene säger: Jag och en manlig kollega har alltid tjänat ungefär lika mycket. Nu när jag är tillbaka från mammaledigheten tjänar han plötsligt 3 000 mer än jag. Det känns inte rimligt - vad ska jag göra?

Nina Jansdotter säger: Ja jag förstår att du känner dig lie orättvist behandlad. Du får sätta igång och prestera och visa vad du går för. Försök boka in lönesamtal så snabbt som möjligt så du inte förlorar för mycket tid. Det kan dock vara lite känsligt att löneförhandla utifrån att någon annan har mer. I detta läget är det ju dock så tydligt för dig men försök ändå förhandla utifrån vem du är och det du själv tillför så blir din argumentation mycket starkare.

Lisa säger: Jämfört med mina arbetskamrater gick jag in på en rätt hög lön när jag började på mitt jobb för fyra år sedan. Sedan dess har jag haft en usel löneutveckling, men eftersom jag fortfarande ligger bland de bäst betalda vägrar min chef att höja min lön. Finns det några bra argument att ta till?

Nina Jansdotter säger: Ja ibland kan det vara svårt att hävda sin rätt till löneförhandlingar om arbetsgivaren jämför och man ligger högre än genomsnittet. Igen, försök komma bort i från jämförelsen. Skaffa dig tydliga, mycket konkreta argument på vad du presterar. Sikta in dig på tre huvudargmunet och rikta helst in dig på hårda fakta som ex måluppfyllnad etc

lia säger: Hej! Vill bara berätta om en nyttig lärdom. Vid ett besök av en representant för facket på min arbetsplats frågade hon: Vilka av er har fått den lön ni begärde. Samtliga kvinnor svarade: Ja! Nästan alla karlar svarade: Nej! Slutsats: Karlarna var bättre på att förhandla, i och med att de tog reda på var gränserna för löneförhandlingen låg. Så våga mera kvinnor!

Nina Jansdotter säger: Tack för ditt tips. Ja det är bra att omvärldsbevaka och att ligga på lite och inte bara acceptera första bud. Om man tar i lite mer och det ändå blir nej så är det nyttig träning som ofta stärker självförtroendet att ändå testa att förhandla. Att acceptera första bud är inte att förhandla. Det är när man går utanför sin trygghetszon som man växer.

Åsa säger: Jag har gått ner i lön från ett jobb till ett annat flera gånger. Nu senast med 3 000 kr. Att byta jobb var nödvändigt, det förra var hemskt - men det känns som om jag sålde mig för billigt. Vad ska jag tänka på nästa gång?

Nina Jansdotter säger: Framför allt när man byter jobb externt (men även internt) så har man ett gyllene tillfälle att få upp sin lön mer än om man bara stannar kvar på samma tjänst. Man är ofta bäst på att förhandla när man inte är i desperat behov av att få ett jobb som man kanske är om man är arbetssökande. Om det dessutom är så att arbetsgivaren är speciellt intresserad av dig så har du bättre möjligheter än när du känner att du behöver ha jobbet till varje pris. Återigen bli ännu bättre på att berätta varför just du är bra, vad du kan tillföra just nu och i framtiden. Prata gärna runt med andra inom branschen så du blir på det klara med inom vilket spann lönerna ligger. Lägg heller inte första bud själv för då är risken att man börjar för lågt. Lär dig av dina erfarenheter du gjort nu och ta med dem nästa gång. Vad tyckte du fungerade bra? Vad vill du bli ännu bättre på nästa gång. Livet handlar hela tiden om lärande...

Nina Jansdotter säger: Ja lycka till då alla som ligger i startgroparna att utvecklas ännu mer i era karriärer! /nina