”När ska man ringa efter en träff?”

RELATIONER

Eva Rusz chattade med läsarna

   Eva Rusz säger: Hej nu är jag på plats!

Moderator säger: Då sätter vi igång!

Bonden säger: Hej Eva! Jag har inte haft en flickvän eller dylikt på några år nu och jag känner mig otroligt ringrostig då det kommer till notan... Nu är det så att jag har verkligen fått upp ögonen för en tjej men vet inte vad hon tycker om mig eller hur/vad jag ska göra... HJÄLP!

   Eva Rusz säger: Ja ringrostighet kan producera en mängd oönskade tankar och känslor! men kom ihåg att det bara är tankar inte verklighet. det är ovana helt enkelt. Försök tänka igenom vad du har lyckats bar med förr då du dejtade? Hur gjorde du då? vad upplevde du fungerade? Sen får du fundera på och iblnad kan det vara bra att utgå ifrån hur du skulle vilja bli uppmärksammad, sedd. vad skulle du gilla att en tjej sa eller gjorde? fundera! det finns egentligen illa knep som är fel utan gör ngt som du känner dig säker på! Om föremålet för ditt intresse inte besvarar dig som du har önskat, ta det med ro. och tillskriv definitivt inte dig själv några "fel" Så kan det bli ibland att man inte alltdi möts så som man har tänkt sig!

Anna säger: Jag har träffat en kille i 2 veckor snart.. och jag känner mig jättekär.. ska jag lugna mig med att berätta detta tills senare eller låta han ta första steget?

   Eva Rusz säger: Nja visa vad du känner och vänta ett tag.Eftersom du redan nu har börjat fundera på om det är för tidigt. Du kan ju alltid säga ngt i mindre "stark" form. "Börjar verkligen att gilla dig osv"?

säger: jag har blivit utbjuden av en kille som jag tror har en tjej. hur gör jag? jag vill verkligen träffa honom.

   Eva Rusz säger: ja antingen är det du tror inte sant eller så är det det. Å andra sidan kan killen befinna sig i ett avslut el liknande. var öppen och träffa honom, Men låt inte tillfället falla dig ur händerna om du frågar honom om hur han lever och du tycker dig få svävande svar. Ställ då en rak fråga och invänta lugnt (försök i alla fall) hans berättelse. Om det stämmer att han har en tjej, tala om för honom vad du tycker och känner om det. Ärlighet varar längst. En träff där du är medveten om att det kan vara på det viset och då du tar reda på mer kan knappast ställa till mycket bekymmer!

Kajsborv säger: Finns det regler för hur länge man skall vänta på att ringa efter en träff?

   Eva Rusz säger: Nej det finns inga regler bara individuella känslor som varierar mellan människor. Om du vill visa ditt intresse gör det. däremot kan ett för intensivt intresse tex att du sms:ar en mängd meddelanden kanske få en person att känna sig lite stressad?!

sara säger: HEJ eva! jag har pojkvän sen 2 år tillbaka, men tycker om en annan nu med som jag träffat för ett tag sen, vad gör jag?

   Eva Rusz säger: Försök att själv komma fram till vem du egentligen vill ha. Just nu bedrar du din pojkvän och det är inte jysst! Fundera, skriv listor om det kan hjälpa dig att komma fram till vad vill ha, vilka behov du värdesätter mest osv.

kärra säger: hur gör man slut om man har varit otrogen?

   Eva Rusz säger: Man berättar att man vill göra slut. Sen är det upp till var och en att avgöra hur mycket man skall berätta för den andre. Ärlighet är givetvis det allra bästa för annars lämnar man ute så mycket till den bedragna parten att tänka ut själv vad det kunde bero på.

Blomman säger: Hej hej Eva :) Jag har träffat en kille två gånger, och det har varit samma sak båda gångerna; på kvällen gosar och hånglar vi, på morgonen sen är han helt annorlunda, kall och inte alls gosig. Vill inte fråga varför eftersom det då kanske känns som att jag inte respekterar honom... Undrar varför det är så här? Kan det bero på att han drack lite kvällen innan?

   Eva Rusz säger: Svårt att säga, men en del människor får problem att komma för nära en annan för snabbt. Fråga honom, säg att du märker att hans sinnesstämning förändras.och att du undrar vad som sker inom honom då? Lägg det alltså på honom, tolka inte in ngt innan du bett honom fundera eller berätta!

Sandra säger: Eva, jag har problem med att jag är alldeles för desperat. Jag känner att mitt värde som kvinna sätts genom män. Jag är 20 år och har varit singel i fyra år. Jag gråter ofta över att jag inte hittar någon och känner mig misslyckad. Jag träffar ofta män men ingen faller för mig. Jag är en glad person i sociala sammanhang, och jag vågar ofta ta första steget att "ragga". Ibland känner jag att jag inte orkar längre. Vad ska jag göra?

   Eva Rusz säger: Ditt värde sätta av DIG inet av andra män eller människor! men om du fortsätter att tänka så så kommer du bli nedstämd. Dina tankar är alldeles för negativa och katastrofala. Fundera över hur du tänker om dig själv i andra sociala sammanhang? vad får dig då att känna dig värdefull och "bra"? Använd sen samma tankeformel i dina dejter och försök att öva dig i att INTEtänka vad killarna tänker om dig! Du kommer som du hittils gjort antagligen att tänka FÖR negativt! Att öva sig i att hålla fast vid sin självbild och självkänsla oavsett vad eller hur andra beter sig är en konst, me den kan du lära dig! Det kommer att ordna sig för dig om du börjar med att bryta dessa tankar NU!

ohd säger: Hej! Jag har fått omdömmet av flera tjejer, släktingar med flera att jag är en snäll trogen kille som är toppen. Jättekul att höra, men när jag frågar en tjej om en dejt så får jag alltid samma svar "du är en toppenkille men...". Är det då så fel av mig o tänka att det är deras förlust?

   Eva Rusz säger: Nej det är rätt! Om de inte vill lära känna dig så är det de som äger problemet. ta det bara lugnt, förr eller senare kommer du att möta ngn som uppskattar dig!

Ung Kille säger: Hej Eva! tänkte bara höra din egen åsikt om lite äldre kvinnor som träffar Yngre killar

? Visst har ja erfarenhet av det och, har inga problem med de kvinnor i 35-45 års åldern är ändå väldigt ungdomliga av sig och håller sig längre i "skick" än männen i samma ålder om man uttrycker sig så...!

   Eva Rusz säger: Det kan månag gånger vara en fin upplevelse att ha en relation med ngnsom är äldre. Man ger och tar och får kanske uppleva att man "växer" och stimuleras. Så länge som båda parter trivs med det finns ingen anledning att ifrågasätta det!

Ledsen säger: Hejsan! Min mor gick bort för 1 år sen, och jag tar ut all min ilska på min sambo. Nära till att det är slut snart pga mina utrbrott. Vi älskar varandra för mycket för att kunna leva utan varandra. Hjälp, behöver råd.

   Eva Rusz säger: Om då reagerar så starkt så kanske du behöver ngn att tala med? En kurator, sköterska eller terapuet el likn? Dina reaktioner kan vara en produkt av sorg och saknad som du liksom lägger på din sambo.Det kommer att lätta om du får hjälp!

Erik säger: Hej det har tagit slut med min flickvän efter flera år, hon har fått mera kompiskänslor för mig, hur kan jag göra för att få tillbaka henne, har du någe bra knep ? :)

   Eva Rusz säger: Det finns egentligen inga knep. var ärlig, berätta och visa hur du känner och tänker. Säg vad du skulle önska hon eller du kunde förbättra. Fråga henne om hon han berätta vad det är som har medfört att hon har tröttnat? Det är smärtsamt att vara med om detta, men om du inväntar hennes svar och ser det som en inre process så kanske ngt kan ändras. Svårt att"sia" om hur det kan gå"

terapi säger: Tror du att parterapi är det bästa lösningen för en relation i kris?

   Eva Rusz säger: Ja många gånger kan det hjälpa!

Smulan säger: Jag har träffat en kille som visade sig vara sambo. Han sa att de inte hade ett bra förhållande och till en början så kändes det som att jag ändå bara hade honom som "närhet utan tvång" eftersom jag nyligen separerat. Men nu har jag fallit för honom och talat om detta för honom, han säger att han känner likadant och för tre månader sedan sa jag att nu är det dags att välja henne eller mig. Han påstår att han sagt till henne att det är slut men nu har han beslutsångest över praktiska saker så det är vad som håller honom kvar. Jag vet inte vad jag ska tro längre, tre månader är en lång tid. Ell

   Eva Rusz säger: Be honom uppskatta hur lång tid det kan ta att göra sig fri? ta reda vad han menar som är så svårt att genomföra? Allt kan hända och det kan mycket väl bli ni, Men givetvis måste han vara öppen och helt ärlig och visa sig villig att speeda upp tempot!

lonnie säger: Hej eva! Mitt problem är att jag blir kär i stort sett i alla tjejer jag träffar.Jag upplever det som ett problem. Det lustiga är att jag får reaktioner av dom flesta, ( de blir också intresserade). Slut resultatet för mig blir då att jag har flera tjejer samtidigt, vilket inte rimmar så bra. Vad ska jag göra? MVH Lonnie

   Eva Rusz säger: Ja, du får fundera över hur dina beteenden ser ut då tjejerna faller för dig? vad är det egentligen som du gör?Och vad är det du tror du skulle missa om du medvetet, avstod ifrån att visa dig möjlig för alla? lösningen finns inom dig. du behöver dra ner på ditt flirtande. Gå hem och "vila" mellan dejterna och ta en tankeställare vem av all de kvinnor du mött som berör dig mest respektive minst.Sen får du försöka öva dig i att tacka nej till dem du tror du kan "avvara".

sara säger: hej! jag har ett problem men min svärmor. Hon är jättesnäll och så men hon lägger sig i ALLT vi gör . jag har försökt säga till det på ett snällt sätt . men det hjälper verkligen inte. Detta håller på att förstöra vårt förhållande. Vad ska jag ta mig till?

   Eva Rusz säger: tala med sin man och vad ni egentligen skall berätta till henne? jag tror oftast probelemt är att ni ger henne för mkt insyn.och då känner hon att hon har rätt att lägga sig i.Dra alltså ner på informationen till henne. Håll igen och berätta inte allt!

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

Kristian säger: Hej Eva, jag vill bara fråga: får du ofta kritik för de svar på frågor/råd du ger, där folk känner att du de ger "rätt" svar på problemställningar som kanske är mer nyanserade?

   Eva Rusz säger: Nje jag har inte fått sån kritik men gievtvis kan jag tänka mig att då uttrymmet är så litet eller begränsat så ligger det i svarets natur att det blir kortare än om man sågs "live" så att säga!

Moderator säger: Stort tack till Eva Rusz och till alla som ville chatta!

   Eva Rusz säger: Tack alla som chattatoch velat chatta!

Vi hörs nästa vecka samma dag och tid!

Kram

Eva