Barnmorskor slutar i protest

RELATIONER

Missnöje med lönen får 17 att säga upp sig

Foto: kris väntar i höst Avdelningsföreståndare Gunilla Björnstad diskuterar med barnmorskan Gunilla Leijonberg om lönesituationen på förlossningskliniken. "De andra sjukhusen skickar de svåra fallen till oss. Vi är lägst lönesatta men borde få högst lön, säger Gunilla Leijonberg. I förgrunden syns sjuksköterskan Agneta Mattsson.

Sjutton barnmorskor i Lund säger upp sig i protest mot lönerna.

BB-krisen fortsätter.

Foto: Tvingas iväg Gunilla Björnstad undersöker en blivande mamma. Om inte lönefrågan är löst före hösten tvingas gravida föda i andra kommuner.

På förlossningsavdelningen på universitetssjukhuset i Lund har nio barnmorskor sagt upp sig, och på avdelning 44 - där kvinnor med riskfyllda graviditeter vårdas - slutar åtta.

Uppsägningstiden är tre månader, så till hösten blir krisen ett faktum. Om alla barnmorskorna slutar kan sjukhuset tvingas hänvisa födande kvinnor till andra sjukhus.

Tvingas föda i Ystad

- Om den situationen uppstår, vilket jag hoppas inte sker, så är det sämsta scenariot att vi måste prioritera de komplicerade förlossningarna hos oss, säger Göran Lingman, ställföreträdande verksamhetschef på kvinnokliniken.

De kvinnor som får stryka på foten är de med normala graviditeter och förlossningar. De kan hänvisas till sjukhus i Kristianstad, Malmö, Ystad och Helsingborg.

Anledningen till uppsägningarna är missnöje med lönerna. Arbetsgivaren har givit ett bud på 3,1 procent. Det tycker barnmorskorna är för lågt. På Centralsjukhuset i Kristianstad fick barnmorskor som arbetat i elva år eller mer en löneökning på tjugo procent.

”Borde ha högst lön”

- Jag har arbetat här i 24 år och är oerhört kompetent. Vi arbetar med komplicerade förlossningar och de andra sjukhusen skickar de svåra fallen till oss. Vi är lägst lönesatta men borde få högst lön, säger Gunilla Leijonberg som är barnmorska på förlossningsavdelningen.

Hon påpekar att barnmorskor är en bristvara och att hon själv har förhandlat om lönen på en ny arbetsplats och får en kraftig ökning. Samtidigt har hon kluvna känslor inför att sluta:

- Vi är ledsna för att vi splittras men samtidigt får vi nya arbetskamrater och nytt jobb. Det är spännande och en utmaning.

”Vi är ryggraden”

Enligt Gunilla Leijonberg blir det värst för kliniken.

- Vi som går utgör ryggraden på förlossningen. Det räcker inte med ett par års erfarenhet för att arbeta upp den kunskap som krävs här, säger hon.

Sjukhuschefen Leif Granath vill inte kommentera uppsägningarna.

Fler artiklar i samma serie:

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM