Relationer

I vår ska det vara hatt - igen

RELATIONER

Hatten gör comeback.

Till våren och sommaren ska den finnas på allas knoppar.

- Här i Sverige är det mest mössor och kepsar som slår, säger designern Camilla Thulin.

ju större desto bättre Den här jättestråhatten kommer från den italienska designern Gibo och kombineras med kort kjol och en rörväska i plåt.
ju större desto bättre Den här jättestråhatten kommer från den italienska designern Gibo och kombineras med kort kjol och en rörväska i plåt.

På modevisningarna i Milano är hatttrenden tydlig. Modehus som Prada, Armani, Fendi och Moschino presenterade alla spektakulära huvudbonader.

Färgglatt fågeltema var gemensamt för alla. Svanar, påfåglar och papegojor hade inspirerat designerna.

Det svenska modet är dock inte lika vågat.

- Det är redan ett hattmode. Folk har olika hiphopmössor, kepsar, strandhattar och skarfar på huvudet, säger Camilla Thulin.

- I Sverige är vi jättefega och alla ska se likadana ut. Jag tror inte att stora eleganta hattar kommer att slå i Sverige, vi har snarare ett mössmode här, säger Camilla Thulin.

Men hattar förstör ofta frisyren. En coiffe kan då vara ett alternativ. Det är mer en huvudprydnad än en hatt. Såväl Mette-Marit som Victoria Beckham gillar dem.

Vem skulle du vilja se i en snygg hatt?

- Jag skulle vilja se kungafamiljen i riktigt flotta hattar med fjädrar.

asiatisk och glassig En vietnamesisk hatt? Nja, den här skapelsen kommer från Giorgio Armani (v). Kan Armani ha inspirerats av glass när han gjorde den här? (h)
klurig och strandig Den som vill platta ned kalufsen med den här i vinter kan ta med sig ett par tusen och bege sig till Armani (v). Strandhatten har även slagit igenom i Sverige. Här en 2005 års modell av Laura Biagiotti (h).
kändisar med coiffe För de moderiktiga kvinnorna är hatten ett måste. Mette-Marit och Victoria BEckham har varsin Coiffe.

Karin Östman

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer