Älskar han mig fortfarande?

RELATIONER

Fråga: Hej, Jag undrar hur en man, som jag tidigare varit sambo med, fortfarande kan påstå att han älskar mej. Han ringer ofta, vi träffas ibland och jag älskar honom. Problemet är att han, sedan flera år tillbaks lever med en annan kvinna. Gång på gång får jag kärleksförklaringar. Han påstår att han vill gifta sej med mej osv. Vi har haft ett otal ”återfall” dom senaste åren, men trots detta så lämnar han inte henne. Jag bor numera ca tio mil ifrån honom, så det är inte sex han är ute efter när han ringer. Jag tror, faktiskt, att en del av honom älskar mej. Jag vet att jag måste släppa det, men jag vet inte hur. Han är den ende man jag någonsin älskat och jag vill inget hellre än att leva med honom resten av mitt liv. Vi var väldigt unga då vi först träffades, jag visste att jag älskade honom första gången vi sågs och jag vet det än. Efter en mängd kraschade förhållande så är jag villig att försöka igen. Frågan är om han är det. Kan jag få en objektiv syn på detta så blir jag glad.

Singelkillen svarar: Du har säkert rätt i att en del av honom älskar dig. Men varför har han inte lämnat sin fru om det är dig han vill ha? Hur vet du att det inte bara är tomt prat? Hur kan du veta att han inte lurar dig? Du tror att du vet. Eller kanske anar. Men du har ingen aning. Det kan vara så att du står först i kön i en värld av idioter.

I mina ögon finns blott två alternativ:

1. Du går omkring i ovisshet och väntar på en man som du kanske väntar förgäves på. Fördel? Du kan leva på något sorts hopp. Nackdel? Knäcker inte ovissheten dig, så är chansen stor att ett eventuellt negativt besked gör det.

2. Ta tjuren i hornen. Fråga honom. Inte aggressivt eller påstridigt, men lugnt och kärleksfullt. Säg att det är honom du vill ha, vill han ha dig? Slingrar han sig spola honom. Då kommer du alltid att vara nummer två. Nöj dig aldrig med att vara tvåa på bollen. Fördel? Du kan gå vidare med ditt liv. Oavsett svar. Nackdel? Du kan få ett negativt besked kastat i ansiktet.

Vad jag hade valt? Nummer två. Tveklöst. Nu är det upp till dig.