Bebisen sover bara i bilstolen

RELATIONER

Vår åtta veckor gamla bebis gillar inte sin liggdel på barnvagnen. Redan från första början var det skrik och gnäll. Vi har en adapter till barnvagnen som gör att vi kan sätta bilbarnstolen på barnvagnen och då går det för det mesta bra.

Vi är lite oroliga över att ha henne i bilbarnstolen. Är det bra för hennes rygg? Ska vi köpa en ny vagn eller ger det med sig? Hon är för övrigt en glad liten flicka och sover bra i egen säng på nätterna.

Stefan

Nanny Anne-Lie:

Med dagens alla speciella barnutrustningar är det en bristvara hos många små barn att ligga och träna nacke och rygg på mage på golvet.

Hur skadligt detta halvsittande är för ryggen vet man nog inte så mycket om. Men vi vet att våra ungdomar tidigt har ryggproblem.

Jag tycker nog att ni ska stå på er med liggdelen, men använd vagnen bara när hon är trött och på vippen att somna. Gå då ut och ta en rask promenad med henne tills hon somnar. Ta sedan alltid upp henne då hon vaknat. Låt henne inte sitta i sin liggdel. Antingen sover hon där på promenad, eller så är hon uppe.

Sittdelen bör hon få vänta med åtminstone fem månader till.

ARTIKELN HANDLAR OM