Hon fick sex - på en gång

1 av 2 | Foto: FYRA POJKAR - TVÅ TJEJER Sjuksköterskan Diamond Harris genomgick hormonbehandling för att bli gravid. Det gav sannerligen resultat - här är de sex underverken.
RELATIONER

NEW YORK

De är många - men unika.

På 1900-talet har bara 97 sexlingfödslar gjorts.

- Men hur många blöjor måste jag byta egentligen, undrar storebror Dewayne.

Sexlingarna föddes av sjuksköterskan Diamond Harris, 27, i Birmingham i delstaten Alabama i södra USA i söndags morse. Tre minuter efter varandra kom ungarna som vägde mellan 539 gram och 794 gram.

- Jag mår bra. Lite öm, men bra. Vi hade inte förväntat oss en drös, säger mamman.

Förlossningen skedde med kejsarsnitt 26 och en halv vecka efter befruktningen. Normala graviditeter är 40 veckor.

Andas själva

- Tillståndet var kritiskt efter förlossningen och de vårdades på intensivvårdsavdelningen. Men nu andas de utan mekanisk hjälp och i övrigt har det inte varit många komplikationer, säger Dr Namasivayam Ambalavanan på sjukhuset till Birmingham Post Herald.

Många blöjbyten

Diamond Harris har fått behandling för ökad fertilitet, trots att släktingar till både henne och maken Christopher fött tvillingar. De har också sonen Dewayne, som är sju.

- Han vill bara veta hur många blöjor han egentligen måste byta, säger pappa Christoffer Harris, 28, som arbetar som lärare.

Sexlingar är mycket ovanliga. The National Center for Health Statistics som egentligen bara för statistik upp till fyrlingar, säger enligt AP att bara 77 femlingar eller mer har rapporterats i USA under 2000.

När en Kansaskvinna födde sexlingar i april i år sa en doktor i Wichita att bara 96 uppsättningar sexlingar fötts i hela världen sedan man började räkna i början av 1900-talet.

Femlingar i Krokom

I Sverige föddes femlingar i Krokom utanför Östersund i juli 1992.

Harris-barnen har alla fått namn som börjar på K efter deras mormor. Deras namn är Kiera Christine, Kaylynne Antoinett, Kaleb Reddrick, Kobe Byshari, Kieran Anthony och Kyle Jacob.

Doktor Namasivayam Ambalavanan vet ännu inte hur många av barnen som är identiska tvillingar och hur många som är syskontvillingar. Ser alla likadana ut kan de bli svåra att hålla reda på.

Chansen att få sexlingar är en på tre miljarder.

Oddsen på att alla överlever är ännu mindre.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM