Relationer

Bilden hela USA pratar om

Av: 

Carina Bergfeldt

RELATIONER

Modellen Lizzie Miller, 20, visar sin helt normala mage

Septembernumret av Glamour är redan slutsålt i flera av USA:s största städer.

Anledningen finns på sidan 194.

En normalbyggd modell.

Lizzie Miller, 20, var högst oförberedd på responsen.

Hon är varken kändis eller supermodell. ”Bara” en vacker, men högst normalbyggd, heltidsarbetande modell. Hon har inget sexpack på magen, och istället bildas det en liten kula när hon sitter ner. Men när den amerikanska mode- och livsstilstidningen Glamour Magazine bad henne vara modell för en artikel om att trivas med sig själv tackade hon ja direkt. Och skrev historia.

Mest säljande

Septembernumret är redan på väg att bli tidningens bäst säljande – någonsin.

En av världens mest lästa modebloggare, The Sartorialist, toppade sin sajt med att skriva om Miller igår. När han skulle publicera en bild på sidan som skapat så mycket uppståndelse fick han nöja sig med att publicera en faksimil. Tidningen var slutsåld och gick inte att få tag på.

Säckvis med brev

Glamour Magazine har mottagit säckar med handskrivna brev, och lika många mejl, där människor hyllar modellen. Och Lizzie Miller själv har börjat gråta flera gånger när hon läser breven, berättar hon på tidningens sajt.

– Jag har varit personen som bläddrar igenom tidning efter tidning för att hitta någon som liknar mig. Bara en enda person. Och när jag inte gjorde det började jag tro att det var något fel med att se ut som jag. Men sen började kvinnor som J.Lo och Beyoncé göra former sexigt, och plötsligt började även jag känna mig vacker, säger hon.

Publisert: