Vilt sex ökar chansen för barn

Av: Elin Swedenmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Försöker ni få barn?

Då ska ni satsa på vilt, passionerat sex – där båda blir tillfredsställda.

Det ökar chanserna för tillökning rejält, menar forskare.

Sex på rätt klockslag och särskilda dieter – det är vad vissa par försöker öka fertiliteten med. Men nu menar forskare att de som vill ha barn istället ska satsa på kvalitet i sexlivet, skriver brittiska Daily Mail.

– Par som försöker få barn säger ofta att sex blir som en syssla, lite mekaniskt och rutinartat. Det är fel sätt att gå tillväga, säger Allan Pacey, androlog vid Sheffields universitet.

Hans kanske inte helt enkla råd är att sexet ska vara lika vilt och spännande som när man först träffades och inte alls tänkte på att skaffa barn.

Bådas orgasm viktig

Ju mer upphetsad mannen är, desto längre bak i testiklarna kommer sperman ifrån, enligt den amerikanska fertilitetsexperten Joanna Ellington.

– Om man har vad jag kallar ”finsmakarsex”, där ni verkligen tillbringar mycket tid och gör det roligt för båda, så blir mannen mer upphetsad, mer stimulerad och han kommer då att ejakulera fler spermier – som är av bättre kvalitet, säger hon.

Lika viktigt är det att kvinnan får orgasm, menar Joanna Ellington, eftersom de ökade muskelrörelserna hjälper till att ”fånga upp” sperman.

Dessa resultat backas upp av studier på grisar. Suggor som stimulerades sexuellt under en artificiell insemination var sex procent mer fertila, enligt danska forskare.

Publicerad: