Storken har fullt upp i TV 4-huset

RELATIONER

Babyboom bland programledarna

Foto: Just fött barn: Gry Forssell, Petra Nordlund och Leila Lindholm. Går i väntans tider: Linda Isacsson, Carina Berg och Jessica Almenäs.

Storkarna flockas kring TV4-huset – och snuvar kanalen på sina största programledare.

Inte mindre än sex TV4-profiler har precis fått eller väntar barn.

– Det är fantastiskt kul med alla ungar som kommer just nu, men det är ju många som får i samma veva, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

I juni födde Gry Forssell lilla Nikki, tv-kocken Leila Lindholm fick en pojke och nyhetsankaret Petra Nordlund sitt andra barn, en son.

Samtidigt går Carina Berg, Linda Isacsson och Jessica Almenäs i väntans tider och ska ha barn under sensommaren/hösten. Alla sex tv-profilerna kommer att vara mammalediga under hösten och det betyder många tomma programledarluckor för TV4.

– Jag tror att vi löser de luckor som det här skapar, säger TV 4:s programchef Fredrik Arefalk.

Han tar upp programmet ”Sommarkrysset” som ett exempel där kanalen har låtit olika konstellationer av programledare vikariera för mammalediga Gry Forsell.

”En tankesmitta”

Enligt relationsexperten Eva Rusz är det inte bara ett sammanträffande att så många kvinnor på samma arbetsplats blir gravida samtidigt.

– Det finns ett fenomen som kallas tankesmitta. Om någon tänker ”aldrig mer barn” och så kommer någon och säger ”åh, det är så fantastiskt att vara gravid” så kan det bli en tankesmitta om man låter sig påverkas.

Eva Rusz menar också att om fler hakar på blir effekten ännu starkare.

– Sen handlar det ju om att de här tjejerna är i fertil ålder och då kan det ju vara så att tankesmittan skyndar på beslutet, att de passar på medan de ännu kan få barn.

”Läge att skaffa barn”

Men Linda Isacsson har varken tänkt på eller känt av fenomenet.

– Nej, faktiskt inte, säger hon.

Tv-kocken Leila Lindholm tror att det har med TV4-programledarnas ålder att göra.

– Vi är många kvinnor mellan 30 och 35 och då är det läge att skaffa barn helt enkelt. Det är ett så stort beslut att skaffa barn så jag tror inte att man påverkas av varandra, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM