Relationer

Sanningen om Victorias drömprins

RELATIONER

Han hade inte tänkt sig ett liv i rampljuset. Nu vaktar Säpo hans lägenhet nätterna igenom. Daniel Westling från Ockelbo fick en oväntad flirt.

På mindre än ett år har Ockelbo-grabben Daniel Westling blivit en av Sveriges mest kända män. Som pojkvän och blivande fästman till Victoria har han under året hamnat på fler löpsedlar än både kungen och Arne Weise.

Daniel Westlings liv skulle förändras radikalt en dag för två år sen. Daniel, som äger det exklusiva gymet Master Training i Stockholm, blev tillfrågad om han ville bli kronprinsessan Victorias personliga tränare.

Det var prinsessan Madeleine, som efter flera månaders medlemskap, tipsade sin storasyster om gymet och Daniel. Han tränade med kronprinsessan flera gånger i veckan, och på mindre än ett år hade han fått Victoria i ordentlig form.

Men under de svettiga passen hände även något annat.

- De skrattade åt samma saker och Victoria fastnade för Daniels ödmjuka och gulliga stil, berättar en vän.

När paret gick ut för att äta middag på tu man hand en vårkväll i fjol visste de redan att de skulle bli ett par.

Vännerna till Daniel berättar att han till en början inte hade en aning om vilka proportioner hans förhållande med kronprinsessan skulle få.

- Till en början tyckte han nog att allt var ganska spännande. Men han menade länge att han själv inte alls ville eller skulle stå i rampljuset. Det skulle funka ändå, säger en av hans kompisar.

Till en början träffades paret i största hemlighet, både hemma hos Victoria på Drottningholm och i Daniels lägenhet i centrala Stockholm.

De gick på bio och besökte restauranger i centrala Stockholm. De njöt av promenader på Djurgården och fikade under söndagarna med Victorias kompisar.

Men en dag small det till.

Daniel mötte förvånat ett hungrigt reporterteam utanför sin lägenhet. Småchockad utan att säga någonting sprang han in och låste in sig i lägenheten.

- Daniel tyckte att allt var väldigt frustrerande. Han hade tidigare aldrig mött pressen och kände sig den här perioden väldigt jagad och utsatt, säger en vän.

- Situationen var känslig för Daniel. Det är en kille som inte på något sätt söker uppmärksamhet. Han är precis tvärtom och gillar helt enkelt inte att vara i fokus, berättar en av vännerna.

Men mer uppståndelse var att vänta. Paret var i fjol på väninnan Caroline Kreugers 25-årskalas och efter en helkväll tillsammans tittade de varandra i ögonen innan de kysstes helt öppen på festen.

I Daniels uppväxtort Ockelbo slog nyheten ner som en bomb. Ortsgrabben blev nu en reklampelare för samhället över hela landet.

I Ockelboär man övertygad om att kronprinsessan har hittat rätt partner.

- Ja, det är en trevlig och skötsam kille. Lite präktig skulle man väl också kunna kalla honom, säger Susanne "Tussen" Formgren, världsmästarinna i styrkelyft och Ockelbos andra rikskändis.

Som ung började Daniel tidigt styra sitt liv mot idrotten och träningen. Varje vecka blev det flera träningspass i Gävringeskolans småslitna källargym.

- Han hade humor och skojade bland annat om hur han skulle bli starkare än jag, säger Susanne Formgren.

Motocross var en annan favoritsport som han och pappa Olle Westling gärna ägnade sig åt.

Även om Daniel Westling inte har bott i Ockelbo på sju år så har han fortfarande starka band till hemorten. Under Ockelbo marknad kommer han alltid tillbaka. Då sitter han gärna med ungdomspolarna och tar en öl.

- Han förstår att vi frågar om Victoria, men verkar mer generad än stolt när ämnet kommer upp, säger en barndomskamrat.

Daniel bestämde sig redan tidigt för att lämna Ockelbo för Stockholm.

- Han ville ut i livet, lyckas och skapa något eget.

Att äga och driva ett eget gym var Daniels dröm, berättar barndomsvännen.

Under årens lopp har Daniel Westling investerat den mesta tiden i sitt företag. Vännerna beskriver honom som "en arbetsnarkoman", men hans slit har gett resultat. Idag omsätter Master Training över 6 miljoner kronor.

Gymmet är mäkta populärt. Vill man bli medlem får man både räkna med att köa och betala.

- Hans kändisskap har nog bidragit till gymmets popularitet. Men det är en otroligt proffsig kille, säger en kille från Östermalm som står i kö för träning.

Att Daniel nu lever sitt liv tillsammans med Victoria har medfört att han fick flytta från sin lägenhet som låg oskyddat på nedre botten. Säpo var inte särskilt förtjusta i läget.

I dag bor Daniel istället i en betydligt större lya på Östermalm. Victoria är ofta på besök, och ironiskt nog så ligger lägenheten geografiskt inringad av de tre största skvallertidningarnas redaktioner.

- Grannarna har klagat på att Säpo-bilen står på tomgång om nätterna, skrattar Sten Hedman, hovreporter på Se & Hör, som på väg till jobbet har mött paret flera gånger.

Förutom sitt arbete och träningen är golfen Daniels största intresse. I somras hjälpte han Victoria att få grönt kort, golfens körkort. Daniel gillar även musik och mode.

I Victorias vänkrets är Daniel Westling nu accepterad. I början skvallrades det en hel del om hur Victoria kunde välja en kille som var "så vanlig och enkel", men efterhand har kretsen kring Victoria tagit till sig Daniel.

- Han gör Victoria så avslappnad och glad. Okej, han är inte från samma värld som vi, men han passar in och är en jättetrevlig kille med mycket humor, berättar en av Victorias vänner.

I augusti visade sig paret för första gången tillsammans på ett arrangemang där de visste att pressen väntade. Victorias väninna Andrea Brodin gifte sig och Daniel och Victoria kom öppet som ett par.

Allt tyder nu på att Daniel blir mannen som tar Victoria till altaret.

Den 15 september fyllde Daniel Westling 30 år. Men den stora festen ställdes in efter mordet på utrikesminister Anna Lindh.

Daniel Nyhlén

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer