”Kärlek är att stå ut med fotboll på tv”

RELATIONER

Läs Eva Rusz råd i chatten

   Eva Rusz säger: Hej nu är jag på plats!

Moderator säger: Då sätter vi igång!

Veronica säger: Jag bestämde mig för att läsa utomlands min sista termin på högskola,min pojkvän är klar o flyttar till Sthml,vi ska vara isär ett halvår.Vi vill nog hålla förhållandet vid liv,vad ska vi tänka på?Har bara träffats par månader,vågar jag hoppas att det håller eller ändras man helt efter halvår isär?

   Eva Rusz säger: Hoppet skall man aldrig förlora eftersom det avgör vilken inställning man får! Håll kontakt helst dagligen med mail, sms och telefon. ses så ofta det går. Berätta lite "fylligare" än vad man kanske annars gör då man ses dagligen om vad som händer i era resp liv. Och vad ni funderar på osv. Ni har alla chanser att fördjupa er relation på distans! Lycka till!

patte säger: Hej Eva! Min tjej vänder mina känslor mot mig. har uppvaktat henne jämt på studenten mm. Men när jag fyller år i morrn så väljer hon festa istället med hennes kompisar i sin hemstad. känns jobbigt när hon blir sur på mig för att jag fyller år och vill ha henne här. vad ska jag göra?

   Eva Rusz säger: Vad trist det låter! Jag tycker du skall säga till henne hur besviken du är och att du verkligen vill ha henne hemma hos dig då du fyller år. Stå på dig. Fråga henne vad det är som måste festas juts din stora dag? Och om hon inte skulle kunna göra det ngn annan dag?

säger: Hur gör man för att vårda kärleken efter 16 år, då känslorna mer börjar likna "kamratskap" men ändå trygghet och kärlek?

   Eva Rusz säger: Försök finna nya "projekt" ni kan göra var för sig och tillsammans. Ni behöver skaffa er nya intryck var för sig som ni sen kan berätta för den andre. Ni behöver göra ngt nytt, en ny upplevelse tillsammans så ni kan skratta, och finna nya samtalsämnen osv. Försök oxå jobba på att bli lite romantiska, hitta på nya sätt fåaen enskild kväll tillsammans!

säger: Min kille vill inte ha sex med mig och vi har bara varit tillsammans i några år! Han säger att vi är mer som kompisar. Vad ska jag göra?

   Eva Rusz säger: Om han ser er reelation så men int du så måste du givetvis fråga honom mera! Vad har gjort att han vill vara kompis men inte meddelat dig sina tankar? Vad vill du då? Kan du acceptera att han väljer bort sex och änåd vara kvar`? Det låter lite ensamt och isolerat det din killa beslutat. Fundera och tala méd honom.

Lisa säger: Det är som en kliché men är sant: min man sitter som klistrad framför TV:n under hela VM. Han ska se varenda match. Under den här månaden deltar han över huvudtaget inte i familjelivet (vi har två barn). Vad gör jag? Jag tycker inte att det är okej att han beter sig så här men han säger "det är ju bara vart fjärde år".

   Eva Rusz säger: Ja du denna fråga är det säkert många som känner igen! Men i en relation sker saker både inom och utanför den som medför att man ibland får lov att bita ihop och anpassa sig mot varandra! Kan du inte tänka dig att ni sitter ngn gång tillsammans och ser? Det kan ju finnas ngt du kan finna intressant eller som han kan berätta mer om? Mitt råd är att låta honom göra det men att du specificerar vad, konkret du begär att han ändå skall medverka i i ert familjeliv. Som du själv ser det så sker detta vart fjärde år. Kanske inte värt att ta konflikter med honom just nu? Kärlek är att "stå ut" med att partnern ibland är "töntig" och inte klarar sig utan fotbollstv!

Kim säger: Hur gör man för att komma över sin olyckliga kärlek. Det tog slut för flera år sedan men jag fortsätter älta.

   Eva Rusz säger: Ja det enda som finns är att att öva dig att sluta 'lta. Eftersom ältandet bara vidmakthåller. Du klan skriva av dig dagligen under en veckas tid alla dina tankar och sen göämma boken eller bränna upp den (som ex). Sen får du dagligen säga STOPP till dig själv då du börjar och lösa ett mattetal eller räkna bilar eller läsa en bok och försöka komma ihåg vad som står i den! Alltså öva dig att omfokusera bort från ältandet!

Jasse säger: Hej Eva. Jag tycker om en tjej som tyckte om mig förut. Men hennes känslor försvann på grund av skuldkänslor för sitt ex. Hon har haft det ganska jobbigt sen hon gjorde slut med sitt ex och jag har försökt att få henne att må bättre, pratat med henne och försökt fått henne på glatt humör när hon varit nere o.s.v. Men hur får jag henne att öppna ögonen för mig igen? Finns det något tips? Snälla hjälp, tack på förhand.

   Eva Rusz säger: Jag tycker att det du beskriver att gör för henen borde kunna påverka i långa loppet! Hennes känslor kan du inte styra utan du får lov astt fortsätta visa dina fina sidor och kanske till och med säga, igen att du gillar henne osv!?

säger: Hej Eva! Jag har ett problem, tror alltid att gräset är grönare på andra sidan, fast det är ganska bra i min relation just nu?

   Eva Rusz säger: Ja dessa tankar är bara tankar, Antingen "verkställer" man eller så stoppar man dem.Eller så granskar man dessa tankar noggrant och kollar om det finns "fog" för dem, om de stämmer till 100 %? Eller så använder du de uppslag de tankarna ger dig till att applicera på din egen relation istället.. alltså utmanar din partner med de olika ideeer och förestä'llningar du har inom dig och ser om några av dem kan verkställas INOm din befintliga relation?

Michaela säger: Hej Eva! Min kille sedan 2 månader tillbaka gick från att uppvakta mig och säga att han var kär i mig, att jag betydde allt för honom mm till att helt plötsligt säga att han nu är förvirrad pga jobbet/plugg och avståndet mellan oss ( 50 mil) Jag sa till honom att jag inte kände att han tyckte om mig längre och att jag vill ha mer än såhär och att jag inte kan vara bara vän när jag är kär i honom. Han sa att han inte vet varför det låser sig för honom. Det är nu en vecka sen och han har inte hört av sig alls. Vad tror du om hans beteende?

   Eva Rusz säger: Sånt kan hända" Han kom nära dig för fort. Han kan ha "snubblat" på att hans ord ev skulle innebära mer ä'n vad han jut nu kan ta på sig. Han har reagerat men om du gillar honom var kvar ett tag till och säg att du är beredd att vänta ett tag tills hans reder ut sina tankar och känslor. Fråga honom vad som skrämt honom? Ibland kan det jua bara vara hans hjärnspöken inget annat som gör att blev osäker!? Vad du helst inte bör göra just nu är att ställa mer krav på honom, för då kan han ev reagera me att dra sig tillbaka ännu mer!

säger: jag är intresserad av en kille på jobbet som är mycket yngre än jag och jag vågar inte riktigt visa det för hponom för jag är rädd att vbara gammal och ful. det här är verkligen knäckande, HJÄLPO!!!

   Eva Rusz säger: Ja om du tror på dina tankar så är det ett hopplöst läge eftersom de kommer att påverka dig mkt! Försök öva dig att fokusera bort ifrån dem. Och tänk ocå som så att hans tycke och smak kan se helt annorlunda ut än din egen syn på dig själv. Och vad har du eg att förlora på att visa att du är intresserad? Inget anser jag! Han Kan bli förtjust i dig eller inte, men oavsett hans känslor så finns det säkert inget som har med dina negativa bilder om dig!Våga! Vad är det värsta som skulle kunna hända? Om han tackar nej så får du INTE fortsätta knäcka dig själv med dessa tankar.

Missy säger: Hej Eva! Dejtar en kille sedan ett tag tillbaka.. Han säger att han är kär i mej.. och jag själv är upp över öronen kär i honom. Men han vill ändå inte ha något förhållande. Dessutom pratar han ofta om sin vännina.. att hon har en paus med sin kille. En gång ringde han tillochmed henne efter att vi hade haft sex. Vad ska jag göra?

   Eva Rusz säger: Ta reda på vilka orsaker det finns till hans nuvarande inställning! Nästa gång han ringer henne efter ert sex säg ifrån och fråga honom direkt då vad han menar med det? Skapa inga hjärnspöken nu. Kommunicera med honom och ta reda på mer om hans inställning, liv och vännina!

Moderator säger: Här kommer en fortsättning från sign Michaela!

Michaela säger: Jag sa upp kontakten med honom för att jag inte kände att han ville längre och jag vill inte "störa" honom mer. Var det fel?

   Eva Rusz säger: Nja, gjort är gjort, Men om du vill fortsätta kontakta honom då och säg att du överreagerade så mkt eftersom du är så förtjust i honom. Be om ursäkt, tala om för honom hur du tänkek och vad du känner för honom . Försök i alla fall!

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

m säger: Hej Eva, min flickvän hade lämnat mig och sagt att hon inte har tid med pojkvän, sen efter en liten tid hör jag att hon har en ny pojkvän, vad tycker du jag ska göra? Jag är helt krossad. / sthlm bo

   Eva Rusz säger: Ja vad tråkigt! Antingen får du dra egna slutsatser om hennes agerande, tex att hon inte var ärlig mot dog! DET är då ingen anledning att vara förkrossad över eg!? Hon var oärlig, du kan träffa en annan kvinna som inte är det osv.

Eller så kontaktar du henne och frågar henne om hur det kommer sig att hon ena sidan säger sig je ha tid för en relation och sen har tid för den? Begär respekt och en förklaring alltså. Men slutsatsen för dig är inte att hon har "förstört" ditt liv eller så. Fundera på vilket alternativ du vill agera på. Om du väljer att inte kontákta henne så kan du ha chans att komma över henne snabbare! Ta dig en funderare ett tag! Det ordnar sig!

Moderator säger: Stort tack till Eva Rusz och till alla som ville chatta!

   Eva Rusz säger: Tack till alla som chattat och velat chatta!

Ut och svalka Er i sommarvärmen nu!

Kram

Eva