Hon fick värkar – då bröt han foten

RELATIONER

Michelle föddes efter en kaosartad resa till BB

Foto: Lyckligt slut Fredrik Eckhardt skyndade sig hem från jobbet för att skjutsa sin sambo Michaela Eriksson till BB då hon fått värkar. Precis utanför ytterdörren halkade han och bröt foten. Men med gemensamma krafter kunde de hinna fram i tid.

Fredrik Eckhardt skulle köra sin sambo till BB.

Då bröt han foten.

– Jag fick gasa med en kofot. Michaela växlade och jag kopplade med vänsterfoten, säger han.

Foto: Lilla Michelle.

Fredrik Eckhardt, 23, jobbade dagen före julafton. När gravida sambon Michaela Eriksson, 21, ringde och berättade att värkarna satt igång skyndade han sig hem.

– När jag hade två meter kvar till ytterdörren halkade jag och satte mig på foten. Visst hade jag ont, men jag trodde inte det var så illa att jag brutit den, säger han.

Paret åkte till hälsocentralen i Åre men när ingen öppnade bestämde de sig för att köra till Östersund, en resa som vanligtvis tar en dryg timme.

Tog lång tid

Nu tog den två och en halv.

– När vi kommit halvvägs bytte vi så att jag körde i stället. Jag gasade med en kofot. Michaela växlade och jag kopplade med vänsterfoten. Det gick bra men på slutet fick hon starka värkar och kunde inte riktigt koncentrera sig, säger Fredrik.

När Michaela skrivits in på BB togs han omhand på akuten och fick foten lindad och röntgad. Skenbenet var av på två ställen.

Han blev gipsad och sedan fick han en sjuksäng bredvid sin sambo på BB.

Sen föddes Michelle

Och så: 05.55 föddes parets första barn, dottern Michelle.

– Det gick hur bra som helst. Förstagångsförlossningar brukar inte vara så smärtfria, säger Fredrik Eckhardt.

– Eller smärtfritt ska jag kanske inte säga, haha. Men smidigt.

Emma Svensson

ARTIKELN HANDLAR OM