Från singlar till barnfamilj på 11 månader

avHelena Utter

RELATIONER

Rebecca och Tomas Nobelius rekordromans nominerades till Guiness rekordbok

Foto: Rolf Andersson

På nyårsafton utropade Rebecca 2007 till ”singelåret”.

Men innan året var till ända hade hon träffat Tomas, flyttat ihop, gift sig, köpt hus och fött dottern Catharina.

– Vi var på samma ställe i livet när vi träffades, säger Rebecca Nobelius, 29.

När Rebecca och Tomas Nobelius gifte sig i augusti 2007, hade deras best man nominerat dem till Guinness Rekordbok för ”Fastest getting settled for life”.

– Det blev ingenting av det eftersom de måste vara med när man sätter rekorden. Och det är svårt att bevisa var och när vi träffades första gången, säger Rebecca Nobelius.

Rekord eller ej – snabbt gick det för Rebecca och Tomas Nobelius i Göteborg. Första gången de träffades var på en lastbilsförarutbildning på Tjörn för tre år sedan.

– Han kom första dagen med en t-shirt med ett stort frågetecken på, det tyckte jag var lite kul. Och han la märke till mig för att han tyckte jag pratade så mycket.

Blev gravid

Då båda var bosatta i Göteborg och Rebecca för tillfället saknade bil, erbjöd Tomas hennes skjuts tillbaka till stan första dagen. Sedan fortsatte de samåka.

– På fredagen tog vi en fika. På söndagen hade vi vår första riktiga dejt. Och ja, sedan var det vi. På onsdagen veckan därpå sov jag över hos honom för första gången, berättar Rebecca.

I mars flyttade hon in hos Tomas. I april upptäckte hon att hon var gravid.

– Jag fick världens chock. Allting var jättejättebra, men vi hade precis lärt känna varann och jag visste inte vad han skulle tycka, säger Rebecca.

”Lika bra flytta till hus”

Det Tomas tyckte var att de skulle gifta sig, och därför förlovade de sig i maj.

– Vi ska ju ändå vara tillsammans resten av livet så då var det väl lika bra att gifta sig.

Men med barn på väg kändes inte tvåan på 46 kvadrat särskilt rymlig.

– Och då var det lika bra att flytta till hus med en gång, säger Rebecca.

I juni köpte de radhuset i Askim och i juli flyttade de in. Bröllopet stod i augusti och i december föddes Catharina, nästan på dagen 11 månader efter det att hennes mamma och pappa träffades första gången.

Barnet nr 2 gav nytändning

Visst var det en omställning från att rå sig själv till att ha familj.

– Som singel har du ingen att ta hänsyn till. Plötsligt går allt i 120 – och så ska man hitta sin föräldraroll mitt i allt. Men som tur var, var Catharina alltid ett nöjt barn och jag och Tomas har verkligen samma livssyn och samma tänkesätt. Vi kom varandra ännu närmare, säger Rebecca.

Knappt två år senare, i oktober 2009, föddes barn nummer två, Christoffer. Då var hon inställd på att det skulle bli svårt.

– Men istället blev det en nytändning. Och ja, resultatet av den kommer efter sommaren, säger Rebecca.

För i september är det beräknat att barn tre ska födas.

”Mest en tillfällighet”

Tidigare har vi skrivit om lastbilschaufförerna Elenor och Stefan som gifte sig och fick barn ganska snabbt. Tror du att det här med gasen i botten är något typiskt för yrket?

– Ärligt talat tror jag inte det. Det är mest en tillfällighet, det beror på var man är i livet, säger Rebecca.

Hon menar att hennes nyårslöfte att bara ägna sig åt sig själv, sitt yrkesliv och sin träning, var en förutsättning för att de skulle träffas.

– Varken jag eller Tomas var intresserade av att ha en relation. Då behöver man inte imponera, man är bara sig själv och pratar på ett annat sätt. Och om inte jag åkt med honom till och från kursen på Tjörn, då är det frågan om vi hade hamnat här. För där i bilen pratade vi verkligen om allt och inget, säger Rebecca.