Bilder på otrohetssajtens medlemmar kan ha kapats

Bilder från otrohetssajten Victoria Milan kan ha nått offentlighetens ljus igen.

På en sajt kunde man tidigare i dag ladda ner tiotusentals bilder – som påstods föreställa medlemmarna på den kontroversiella sajten.

Efter att Aftonbladet i dag kontaktade Victoria Milan har länken stängts ner.

Förra veckan lyckades en dataexpert med hjälp av ett javascript gå in på "hemliga bilder" hos medlemmarna på otrohetssajten Victoria Milan.

Detta trots att sajten använder sloganen ”100 procent konfidentiellt och anonymt” i sin marknadsföring.

Oskyddade

Efter Aftonbladets artikel korrigerades säkerhetsfelet, uppgav Sigurd Vedal som är vd för företaget bakom sajten.

Men i dag verkade någon ha hackat sajten och lagt ut ett stort antal bilder som påstods föreställa Victoria Milans medlemmar. Från den öppna sidan kunde vem som helst ladda ner bilderna på sin dator och titta på användarna.

Bilder som pixlats på otrohetssajten för att vara anonyma var helt oskyddade. Endast personer som pixlat bilderna före de laddade upp dem på sajten fortsatte vara anonyma, uppgav en källa till Aftonbladet.

Känner inte till det inträffade

Sigurd Vedal, vd för företaget som driver Victoria Milan, sa till Aftonbladet på torsdagseftermiddagen att han inte kände till länken.

– Först måste vi kontrollera om det är våra bilder. Det kan ju vara någon som har samlat en massa bilder och påstår att det är våra medlemmar, sade han då.

Efter att Sigurd Vedal granskat länken återkommer han.

– Detta är en samling lösa bilder utan någon identifieringsinformation. De kan komma var som helst ifrån. Därför kan jag inte kommentera detta.

– Men eftersom filen var döpt till vårt företagsnamn Victoria Milan kontaktade vi fildelningssajten som nu har stängt länken.

När Aftonbladet går in på sidan på torsdagskvällen är länken stängd.

Publisert: