”Är jag 'pryd' som inte vill ha analsex?”

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Läsare: ”Borde jag testa detta för att göra honom glad?”

Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Foto: colourbox
Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Då och då kommer det in ett nödrop till Wendela-redaktionen, ett relationsproblem som kräver experthjälp. Och vi rycker in!

Camillas pojkvän begär något – som Camilla inte vill ställa upp på. Här är råden från experterna Ylva Franzén, Ulf Wideström och Malena Ivarsson.

Ylva Franzén, erotikpedagog :

”Be att få testa på honom först”

Foto: Lotte Fernvall

Jag tror att du ska lita på magkänslan inför att prova nya saker.

Män är ofta piggare på att prova saker, men de måste respektera ett nej. Gör han inte det är han inte värd att fortsätta ha en relation med.

Du har säkerligen rätt i antagandet om att han har fått idén från porrfilmer, där var och varannan tjej tar den i nummer två och alltid ser ut att njuta av det.

Du skulle kunna säga ”Jag går med på att testa en gång om jag får testa på dig först”. Det finns många ställen som säljer dildos. Då är det inte så säkert att han vill.

Men ska man testa måste man gå väldigt försiktigt fram, det är svårt att slappna av i slutmuskeln. Är man inte försiktig finns det risk att den skadas och att man får problem under resten av livet.

Ulf Wideström, sexolog:

”Prata om det – men inte under sex”

Foto: Roger Lundsten

Vill du inte ska du absolut inte prova, då kommer du bara att skada dig själv. Du måste säga nej med eftertryck.

Att utforska sitt sexliv syftar inte till upplevelse, någon slags kick eller så, utan till en vidgad intimitet.

Män ser ofta sex mer som en sport medan kvinnor ser det som en umgängesform.

Ni måste försöka prata med varandra men inte vid ett erotiskt tillfälle. Du kan ta upp det med honom vid frukostbordet, på en skogspromenad eller när ni sitter i bilen.

Till killen vill jag bara säga; ring mig! Så kan jag förklara en del för honom.

Malena Ivarsson, Aftonbladets sexrådgivare:

”Ni kanske kan göra en kompromiss?”

Foto: Maria Östlin

Det där är svårt, grunden är att man inte ska skada sig själv. Men om du har mycket känslor för honom och vill fortsätta tillsammans kanske ni kan göra en kompromiss där han smeker och försiktigt för in ett finger i anus.

Om det känns bra, så kan ni sen prova med penis. Men tycker du att det gör ont eller känns kränkande så ska ni absolut inte fortsätta.

Det som bekymrar mig är hans ton mot dig, den är helt oacceptabel. Han försöker få sin vilja fram genom att trycka ner dig och säga att du är pryd.

Det kan vara så att din kille har andra problem, han kanske är missnöjd med jobbet, då vill han testa mer avancerat sex istället för att lösa det verkliga problemet.

Jag skriver till er med en undran, och det kan låta som ett litet problem, men för mig är det skitjobbigt.

Min kille och jag har varit ihop i tre år och vi har alltid haft ett bra sexliv, och jag vet att han kollar en del på porr och onanerar när jag inte är med, för mig är det helt OK.

Men: nu har han börjat tjata om att vi ska ha analsex. Jag tror att han har fått det från porren, vad jag kan se tar ju var och varannan brud där den "i tvåan". Det gör mig arg, och jag har hittills sagt nej.

Nu säger han att alla hans polare har testat, och att jag är pryd, och att med glidmedel är det ingen fara. Men jag är livrädd att nåt ska gå sönder i mig om vi har analsex.

Borde jag testa detta för att göra honom glad? Jag är rädd att det ska skada vårt sexliv om jag säger nej, men jag är inte ett dugg sugen.

Camilla

Matilda Lann
wendela@aftonbladet.se
FOTO: Lotte Fernvall/Roger Lundsten/Maria Östlin

Publicerad: