Publicerad:
Uppdaterad:

Så får du honom/henne intresserad

Av: Anna Westberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tankeläsaren avslöjar metoderna som fungerar

Foto: COLOURBOX

Du har spanat in läckraste killen eller tjejen - som inte så mycket som ser åt ditt håll.

Vad gör man då? Lugn.

Tankeläsaren Henrik Fexeus ger dig 8 strategier som garanterat ger dig napp.

Foto: SANNA SJÖSWÄRD
– Det kan låta osunt, men vi styr och påverkar varandra hela tiden, säger tankeläsaren Henrik Fexeus.

Henrik Fexeus, 37, är tankeläsaren och beteendevetaren som tidigare skrivit en bok om hur man läser andras tankar. Nu är han aktuell med med boken ”När du gör som jag vill” som handlar om hur vi påverkas av andra – och om hur vi kan få igenom vår vilja.

Till exempel om vi vill väcka intresse hos en annan person.

– Du kommer långt bara genom att anpassa dig efter personens rörelsemönster. Och när du är intresserad av någon går det ofta automatiskt. Vi börjar likna dem i hållning, rörelser och gester. Jag tror att den klassiska frasen ”har vi inte setts förut” kommer just ifrån det – att vi sett vår spegelbild på andra sidan av utestället under en hel kväll, säger Henrik Fexeus.

Kroppsspråket viktigare än ord

– Ditt kroppsspråk har en mer avgörande roll än det du säger med ord för om någon kommer gilla dig eller inte. Det är också betydligt svårare att ljuga med sitt kroppsspråk. Ord kan vi välja medan kroppens signaler kommer omedvetet, säger Henrik Fexeus.

Med andra ord ska du börja tänka på vilka signaler din kropp sänder ut om du vill kunna påverka vad folk tycker om dig – och maxa chanserna att snärja den du vill ha!

Är det inte chans att man tappar bort sig själv om man lägger på en mask och härmar folk?

– Det är klart att det känns konstigt i början. Men så är det ju med allt. Du vänjer dig. När du cyklade första gångerna så kändes det inte speciellt naturligt. Men självklart får du inte tappa bort dig själv. Till slut blir det som en dans – och det är dansen man är ute efter.

Är det inte osunt att styra andra personer – det väl är att manipulera?

– Det kan låta osunt, men vi styr och påverkar varandra hela tiden. All kommunikation mellan oss är försök till påverkan; att du ska tycka något eller förstå något. Så då kan man väl lika bra se till att påverka på ett bra sätt.

Välj dina tillfällen

Vill du framstå som attraktiv gäller det även att du omsorgsfullt väljer de tillfällen då du ”slår till”.

– Gå inte fram till ditt byte på krogen – eller var du befinner dig – när någon riktig snygging precis varit där. Då kommer du inte till din rätt. Vi fungerar nämligen så att vi jämför precis allt, säger Henrik Fexeus.

Han fortsätter:

– Det kan även vara effektivt att ”plocka ned någon från sin höga häst” genom att vara lite syrlig, kanske stöta på kompisen eller säga någon stickande kommentar. Då kommer ditt span bli skärpt och undra vad du håller på med. Det är mycket cyniskt, men det fungerar.

Kan man dra nytta av att kunna påverka andra i ett förhållande?

– Ja, man kan bli observant på omedvetna signaler hos din partner. Till exempel om din partner ser arg ut, men säger att han inte är det, så behöver det inte bero på dig – utan något som hänt tidigare under dagen. Det är bra att lära sig att du inte är världens mittpunkt. Var tydlig i dina egna signaler, det gör att ni slipper missförstånd, säger Henrik Fexeus.

Publicerad:
Publicerad: