”Jag är stolt över min kropp”

RELATIONER

Ulrika Jonsson gick upp 30 kilo under graviditeten

1 av 2 | Foto: "När annars i livet får vi kvinnor slappna av, äta vad vi vill och se ut som vi vill?", skriver Ulrika Jonsson som just har fött sitt fjärde barn.

”Jag är inte tjock, men jag har nyss fött barn.”

Det är mantrat Ulrika Jonsson just nu använder när hon ser bilder på sig själv i tidningen.

Under hennes senaste graviditet gick hon upp drygt 30 kilo – och bh:ar måste hon specialbeställa på nätet.

För drygt två månader födde tv-stjärnan Ulrika Jonsson, 40, sitt fjärde barn, sonen Malcolm. Som ständigt påpassad kändis publiceras det hela tiden bilder på henne, och i tidningen Daily Mail skriver hon nu själv om hur det känns att se bilderna på hennes nyförlösta fyrabarnsmamma-kropp.

”Jag har lagt på mig drygt 30 kilo, men vet ni vad? Jag bryr mig inte. Jag vägrar att låta min osäkerhet över hur jag ser ut förstöra min första, fantastiska tid med min lille son”, skriver hon. ”Min kropp har åstadkommit ett mirakel genom att föda mitt fjärde barn, och jag är stolt över de effekter det har fått.”

Planerar göra brösten mindre

Den mest dramatiska förändringen av hennes kropp har brösten genomgått. Hon skriver muntert att de blivit helt enorma, ”tänk er en åldrande, fet porrstjärna”. Men efter att ha ammat klart sin son, som hon säger absolut är hennes sista barn, så planerar hon att låta göra sin bröst mindre. ”Det handlar inte om fåfänga – faktiskt så känner jag att det är något jag förtjänat”, skriver hon.

Vill inte bli som Victoria Beckham

Hon skriver också att hon, precis som många andra, ser bilder på andra kändismammor och bara häpnar över hur snabbt de har återfått sin gamla figur – som Victoria Beckham, Nicole Kidman eller Halle Berry. Å andra sidan, resonerar hon i Daily Mail, så vet hon av egen erfarenhet hur mycket hårt arbete och försakelse det kostar att se ut så. ”Låt dem ha sin stund i solen. Själv vill jag aldrig mer gå igenom något liknande.”

ARTIKELN HANDLAR OM