Håll koll på knodden

avAnna Andersson

RELATIONER

Nu finns jackan med insydd GPS

Vill du alltid veta exakt var ditt barn befinner sig?

Då finns produkten för dig – en jacka med insydd GPS-sändare.

Foto: Blade Runner
Full koll Den må ut som en vanlig vinterjacka, men med den insydda GPS:en kan barnets föräldrar följa jackans varje rörelse.

Den ser ut som vilken vinterjacka som helst; den går ner över rumpan, har huva och ser tillräckligt modern ut för att godkännas av de flesta barn. Men den här dunjackan är mer hightech än att bara vara vattenavstötande och varm – i en specialsydd innerficka finns en liten GPS-sändare. Tack vare den kan oroliga föräldrar via sin dator eller mobiltelefon hålla koll på var deras barn befinner sig.

Barnet kan larma själv

GPS:en har en felmarginal på fyra kvadratmeter, och den uppdaterar barnets – eller jackans – position var tionde sekund. Dessutom kan man programmera den så att den larmar om jackan lämnar ett visst område, till exempel skolgården. Det finns också en larmknapp som barnet själv kan trycka på.

Jackan, som ännu inte finns på den svenska marknaden, tillverkas av företaget Blade Runner, som annars främst tillverkar kläder och utrustning för poliser och säkerhetsvakter. Den kostar ca 3000 kronor, och för en extra kostnad kan den fås med kevlarfoder.

ARTIKELN HANDLAR OM