Vilken OS-gren skulle du tävla i, Suzanne?

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4-sportens Suzanne Sjögren om kärleken och sportintresset

TV4:s tittare kunde se och höra Suzanne Sjögren kommentera fotbolls-EM från Portugal i juni. Nu är det OS som gäller för henne.
Foto: Morgon Norman
TV4:s tittare kunde se och höra Suzanne Sjögren kommentera fotbolls-EM från Portugal i juni. Nu är det OS som gäller för henne.

Om du vore en OS-stjärna, vilken gren vore din?

– Ridsport. Jag är en hästtjej i grund och botten. Började rida när jag var tre, fick egen häst när jag var åtta och började tävla när jag var tretton. Jag har mockat varje dag som tonåring.

– Jag var hyfsad som junior, var med i alla SM-tävlingar, men när jag fyllde nitton och började på Idrottshögskolan i Stockholm sålde jag mina två tävlingshästar och har i princip inte suttit på en häst sedan dess. Jag saknar det extremt mycket. Jag deltog i en kändishoppning för två år sedan, men det slutade med att hästen kastade av mig och jag fick tillbringa natten på sjukhus.

Hur förbereder du dig inför OS-sändningarna?

– Jag har bra koll på damfotbollen. Herrarna måste jag läsa in mig på, det är inte samma lag som under EM. Fast det är Rickard Sjöberg som till största delen tar hand om herrfotbollen. Men jag måste veta startelvan i varje land och kunna något om varje spelare. Det är runt 200 spelare.

Blev du stolt när Sportbladet efter EM skrev att du hade landets bästa programledarutstrålning?

– Jag läste det och myste. De skrev också att jag inte var ”tillräckligt tuff ibland, vilket behövs om hon ska bli den nya Claes Åkeson”. Att de ens funderar på att jag kan bli som Claes Åkeson, min störste idol, var oerhört stort.

Vem väckte ditt sportintresse?

– Det kommer nog hem ifrån. Jag har en pappa och en store bror med brinnande intresse för idrott. Pappa har alltid haft lätt för att bli rörd vid idrottsliga prestationer och det har jag ärvt. Jag är annars hårdhudad, men då är jag blödig.

Vem är din bästa konkurrent?

– Peter Jihde och Claes Åkeson är absolut bäst just nu, men jag vill inte placera mig på samma nivå som dem. De har pondus och Peter Jihde tycker jag är jätteduktig när han gör hockey.

Du har bantat bort tolv kilo — hur gör du för att hålla dig i form?

– Jag tränar varje dag på jobbet. TV 4 har eget gym och danssal. Fast nu har det varit EM och semester, så jag har inte gjort någonting på två månader.

–Jag försöker tänka på vad jag äter, men visst unnar jag mig pizza och McDonalds ibland.

–När jag jobbar intensivt försöker jag laga mat och ta med mig. Jag är ju rädd om min nya vikt.

Hur träffade du din sambo Anders?

– Vi träffades för två år sedan när en kompis till honom, tennisspelaren Nicklas Kulti, presenterade oss för varandra på en nattklubb i Stockholm. Jag har aldrig mött någon som delar mina intressen så som Anders gör. Det är sällan vi sitter och inte har något att göra.

Vad är det bästa med att vara ett par?

– Min mamma sa i sommar: Jag tror inte att ni fattar hur ovanligt det är att två personer passar så bra ihop som ni gör. När hon sa det fick jag en aha-upplevelse. Visst ryker vi ihop men det går så lätt med Anders. Jag litar fullständigt på honom. Dessutom är han en större sportnörd än jag.

Har ditt utvik i Slitz varit en fördel eller en nackdel i din karriär?

– Utvik, jag vet inte ? Jag tog med mig presschefen på TV 3 som övervakade det hela och resultatet blev väldigt snälla bilder. Jag har aldrig behövt försvara dem. Men någon fördel ? nej, det tror jag inte.

Till sist. Vilka kommer att ta OS-guld för Sverige?

– Oj. Det blir väl inom friidrotten. Stefan Holm kan mycket väl ta ett OS-guld och Christian Olsson. Carolina Klüft tror jag också på.

Ann Jonsson

Publicerad: