Relationer

”Min drömkillen fanns på nätet”

RELATIONER

Helena, 32, levde som singel i fem år

Hon titulerar sig ”kärleksdirektör” och vet allt om hur man flörtar framgångsrikt på nätet. Helena träffade sin drömkille på en kärlekssajt för tre år sedan. I augusti gifter de sig.

Kärlek Efter fyra misslyckade nätdejter träffade Helena Ehnbom rätt. I augusti gifter hon sig med Anders.

Kärlek Efter fyra misslyckade nätdejter träffade Helena Ehnbom rätt. I augusti gifter hon sig med Anders.

Foto: Sara Ringström

Helena Ehnbom, 32, är marknadschef på Match.com och brinner för sitt jobb.För henne är kärleksnätverket en enkel produkt att sälja: hon är själv ett synnerligen lyckat exempel på att servicen fungerar. Hon fann sin prins, fästmannen Anders Andersson, på en konkurrerande sajt för tre år sedan, innan Match.com hade etablerat sig i Sverige.

Hon hade levt ensam i fem år, var inte ”desperat”, men längtade efter tvåsamhet. När Helena skapade sin profilsida la hon ner mycket tid på att välja både signatur och på att texten skulle bli personlig och inte stereotyp.

– Jag var så ärlig jag kunde, jag ville att killar skulle fastna för den jag är, annars vore det meningslöst, säger hon.

En var katastrof

Hon hann träffa fyra olika killar innan Anders klickade in på hennes profil. Bland dem är det bara en som hon skulle beskriva som katastrofal.

– Han lyssnade inte på vad jag sa, avbröt hela tiden och pratade bara om sig själv.

Anders visade sig vara motsatsen. Han var ödmjuk, varm och hade massor av humor. Under tre månader hade de kontakt via e-post. De lärde känna varandra med hjälp av avslöjanden som ”en grej du aldrig kan gissa om mig”: Anders hade suttit bredvid självaste Gwyneth Paltrow på en teaterföreställning och Helena kommit femma i biljard-SM.

– När båda går igång på den typen av brevväxling, känns det att kemin finns, säger Anders.

”Det kändes jättebra”

De träffades till slut på valborgsmässoafton 2002. ”Jäklar, vad snygg han är,” tänkte Helena. Och Anders: ”Oj, hon är mycket sötare än på bilden!”

Efter en god middag, promenad längs Norr Mälarstrand och en nattfika på Filadelfiakyrkans kafé, körde Anders till Örebro och Helena gick hemåt.

– Det kändes jättebra, jag hade ett leende i maggropen, säger Helena.

– Att hon var vacker på insidan, det visste jag redan. Det var ”bingo” att hon var det på utsidan också. Det måste finnas en fysisk attraktion, säger Anders.

I april förra året friade Anders under en överraskningsresa till Paris. Helena sa först ”oj”, sedan ”ja”. Bröllopet firas den sjätte augusti i Ulriksdals slottskapell.

Helena och Anders

Nätdejting – för dig som vill ta tid på dig

Är du typen som gillar att tänka efter före? Då ska du göra som hälften av Sveriges singlar. Prova nätdejting!

Kärleksdirektörens bästa tips till dig som nätdejtar

Fördelarna med nätdejting

Relationsexperten Sverker Wadstein tipsar:

Foto: Lars ROSENGREN

Här kan du nätdejta

Så chattar du på dejtingsajterna

Fyra frågor som hjälper dig att snacka rätt.

...och så kommer du igång

Erika Scott

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer