"Jag prioriterar barn och familj"

RELATIONER

TV4:s Anna Lindmarker om jobbet som nyhetsankare

TV4 Anna Lindmarker är en av Sveriges tyngsta nyhetsankare.

Hon är Nyheternas seriösa ansikte.

- Men det kan vara svårt att hålla sig för skratt på morgnarna med Steffo, sa hon när hon chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Här är hela chattet.

Foto: börje thuresson
Anna Lindmarker

Stella säger: Hej! Blir du aldrig sugen på att jobba ute på "fältet", som reporter?

Anna Lindmarker säger: Jo, det skulle jag gärna vilja, men det innebär för svåra arbetstider. Eftersom jag prioriterar barn och familjeliv.

JP säger: Kan du tänka dig att skaffa fler barn?

Anna Lindmarker säger: Det var en personlig fråga, så den svarar jag ej på. Men jag hade velat ha fler barn för tio år sedan.

Lars säger: E du nervös när du läser upp nyheterna?

Anna Lindmarker säger: Nej, för det mesta inte. Ibland om jag tycker att jag har en dålig dag.

Kenta H säger: Hur lyckas du hålla dig för skratt när du läser nyheterna?? Du fnittrar ju rätt mycket i soffan på TV4 morgon. :-D (Trevligt tycker jag)

Anna Lindmarker säger: Nyheterna är ofta så allvarliga, att det är lätt att hålla sig för skratt, men det är svårt att hålla sig för skratt på morgnarna med Steffo.

axel säger: Har Du verkligen" en helt absurd och obegriplig humor"?

Anna Lindmarker säger: jag har nog ibland en absurd humor. Men jag hoppas att den inte är obegriplig.

Kenta H säger: Hur jobbigt är det att kliva upp mitt i natten för att dra iväg till kneget??

Anna Lindmarker säger: Det är jättejobbigt. Gäller att inte tänka utan bara resa sig och gå upp ur sängen.

m säger: röker du anna??

Anna Lindmarker säger: Nej

Adde säger: tja vad är du expert på då?

Anna Lindmarker säger: Jag är inte expert på någonting, men jag har en son som är expert på Star Wars.

gutman säger: Hur känns det att vara så påpassad av media?

Anna Lindmarker säger: Det tycker inte jag är så kul. Det känns inte så bra. Det förekommer mycket skriverier som är fullständigt osanna.

MattMac säger: Hur kom det sig att du innan din TV-debut tackade nej till frågan om nyhetsankare vid satelittsända tvstationer utanför europa?

Anna Lindmarker säger: Jag blev erbjuden jobb på TV3 när de sände från London. Det har och göra med att jag inte tycker om TV3:s nyhetsvärdering.

Nuggen säger: På tv4 är det ju i allmänhet en atmosfärisk nyans på tilltalen och nyheterna. Men vad anser du om att i vissa fall, gå tillbaka till en mer brutal förankring i nuet?

Anna Lindmarker säger: Jag förstår ej vad atmosfärisk nyans betyder. Nyheter är i sig ofta brutala. Vår uppgift är ju att rapportera dem så nyanserat och objektivt sätt som möjligt, vilket jag hoppas att vi gör.

robb säger: hallau. Nu har vi sett dig i rutan ett tag. Du har sett likadan ut hela tiden(du ser bra ut det är inte så jag menar;)), men är det inte dags för en kortklippning snart??

Anna Lindmarker säger: Nej tack, tvärtom tror jag.

Åse säger: Hur håller du dig i trim?

Anna Lindmarker säger: Jag tränar fyra dagar i veckan. Funderar på att börja med ballet också. Det är en bra motvikt till stressen.

gillar_nyheter säger: VArför slutade du på svt?

Anna Lindmarker säger: Omständigheter. Det var rätt tid att sluta då, kändes det som, samtidigt som TV4 ville profilera sig med en annan typ av nyhetsvärdering än vad de haft tidigare.

Kenta H säger: Tror du vi kommer att få strippande nyhetsuppläsare i Sverige när konkurrensen hårdnar mellan kanalerna??

Anna Lindmarker säger: Absolut inte.

Lollo säger: Varför har ni nästan bara allvarliga och sorgliga nyheter på tv4? Varför inte avsluta med något positivt ibland?

Anna Lindmarker säger: Så fort vi hittar material som är lite lättsammare så försöker vi ta in det mot slutet, just för att ha en knorr att sluta med, men det är inte så lätt att hitta den sortens material. Men vi gör så gott vi kan.

Pontus säger: Hej Anna! Tycker du passar väldigt bra som nyhetsankare men jag undrar vad du skulle vilja jobba med om du inte gjorde det du gör idag?

Anna Lindmarker säger: Jag skulle absolut vilja jobba med journalistik. Jag skulle kunna tänka mig att skriva. Att jobba som reporter för tv, radio aller tidning. Jag skulle också kunna tänka mig att jobba som redaktör.

radio säger: Tjena Anna! Du jobbade ju på Ekot tidigare, längtar inte tillbax till radiomediet?

Anna Lindmarker säger: Jo, ibland. Radio är ibland mycket lättare tekniskt sett än tv.

Bo Bohm säger: Hur känns det att sitta i TV och slafsa i sig mat när en stor del av svenska folket tittar på?

Anna Lindmarker säger: Tyvärr har jag svårt att äta mat på morgnarna när jag varit uppe sedan tre. Men om jag kunde äta väldigt massa... så känns det lite märkligt. Det gäller att tänka på bordskicket.

Victor Rangner säger: Vad gör egentligen ett "nyhetsankare"? Väljer den personen nyheterna, eller bara skriver in det som redaktionen har kommit överens om?

Anna Lindmarker säger: Tillsammans med reaktören väljer vi ut materialet. Vi bestämmer vad som ska in och i vilket ordning det ska gå. Sen skriver vi allting som vi själva läser.

aftonbladet.se