”Vi fann kärleken på morgonbussen”

RELATIONER

Två månaders flirtande
– sedan bröt pendlarna
Jonas och Linda isen

Foto: Jonas, 38, Linda, 29 och Villem, 2 månader, är familjen Wendrup tack vare 21:ans buss.

Att bli kär kan vara en riktig resa.

Det vet Jonas och Linda Wendrup.

De upptäckte varandra på buss 21.

– Det är lite som en saga, säger Linda.

Klockan var halv åtta, det var vardagsmorgon och passagerarna hade knappt gnuggat sömnen ur ögonen. Utanför bussfönstret rullade Malmö förbi. Då såg hon honom. Han, som senare när hon pratade med tjejkompisarna skulle kallas ”Den snygge”. Han satt långt bak i bussen, var mörkhårig och hade snälla ögon. Linda kunde inte riktigt släppa honom med blicken.

– Han var min typ, helt enkelt, säger Linda.

Snyggingen, som hette Jonas Wendrup, tog precis som Linda bussen till jobbet varje morgon. Och visst hade han också märkt att det var en speciell tjej på bussen.

– Hon var jättesöt och jag kunde liksom inte låta bli att titta. Egentligen var det ett under att jag såg henne för jag är verkligen ingen morgonmänniska, jag behöver minst en kaffe för att komma i?gång. Men hon stod ut ur mängden på något sätt, säger Jonas.

I en månad spanade de på varandra men ingen av dem vågade ta första steget.

En fredagsmorgon höll Linda kvar Jonas blick och släppte den inte förrän hon gick av bussen.

– Jag kände mig som en tonåring, jag tänkte på det hela helgen, säger Linda.

Sex års kärlek

Nu, drygt sex år senare, hänger busstidtabellen inramad i parets sovrum. Hyreslägenheten börjar bli liten nu när de är tre i familjen. Villem, 2 månader, sover lugnt i mamma Lindas bärsjal och på parets ringfingrar glimmar vigselringarna.

Bland de morgontrötta resenärerna på 21:an fanns det nämligen en man som var uppmärksam nog att se att Linda och Jonas spanade in varandra. En morgon när Linda gått av sa han till Jonas: ”Du, den där tjejen flirtar med dig.” Den kommentaren fick Jonas att våga och när Linda nästa dag klev på bussen var sätet bredvid Jonas tomt. Hon slog sig ner och de satt tysta bredvid varandra medan station efter station rullade förbi. Precis när Linda tänkte ta till orda började Jonas plita ner något på baksidan av ett visitkort. ”Ska vi träffas någon gång?”. Linda började skratta, isen var bruten och de pratade hela vägen tills Linda var tvungen att hoppa av.

Väl på jobbet hörde hon av sig till ”Den snygge” och snart tog de en fika tillsammans på Brunos i Malmö.

– Det kändes så himla bra direkt, så vi bara fortsatte ses, säger Linda och stryker lille Villem över ryggen.

Fantastisk historia

Linda och Jonas fortsatte att umgås. De fikade, promenerade och åt middag ihop.

– När folk får höra hur vi träffades brukar de tycka att det är en fantastisk historia. Man tror ju inte att man ska träffa kärleken på morgonpendeln in till stan, säger Jonas.

– Ja, det är ju lite som en saga, säger Linda.

Paret flyttade ihop ett år efter att de träffades, och sedan följde förlovning, giftermål och nu barn. Allt tack vare en 21:ans buss.

– Uppenbarligen kan man hitta kärleken överallt, det handlar bara om att våga se den, säger Linda.

– Ja, ibland måste man agera bara. Det kan ju faktiskt bli precis så här bra, säger Jonas och tittar på sin lilla familj.