"Jag är skitnervös för att föda"

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla Wahlgren berättar om graviditeten

17, 11 och 9 år, Pernilla Wahlgren har ett barn i varje åldersgrupp. Nu är det dags för ett till.

Kär, trygg och lycklig berättar hon om sin graviditet i en intervju med tidingen Mama.

Barn på väg Pernilla Wahlgren, 39, väntar sitt fjärde barn. I en intervju med tidningen Mama berättar hon om nervositeten inför förlossningen.
Foto: Morgan Norman/Mama
Barn på väg Pernilla Wahlgren, 39, väntar sitt fjärde barn. I en intervju med tidningen Mama berättar hon om nervositeten inför förlossningen.

Pernilla Wahlgren, 39 år, har levt sitt liv i skvallerpressen. Kärlek, barn, schlager, syskon, föräldrar, bråk, skilsmässa och rättegångar. Nu är den mörka tiden förbi, och hon väntar barn med sin nya kärlek Jocke Lennholm.

När de först träffades oroade hon sig för hur hennes barn – Oliver 17, Bianca 11 och Benjamin 9 år – skulle reagera. Hur skulle dom tycka och tänka, skulle de bli svartsjuka?

– Jag presenterade honom som en kompis till Linus (Wahlgren), för att avdramatisera lite. Till slut var det barnen som sa ”men han verkar ju kär i dig mamma, ska du inte fråga chans på honom?”, berättar hon för Mama.

Fick nytt bebis-sug

Jocke flyttade så småningom in hos Pernilla och barnen och efter ett tag bestämde de sig för att skaffa ett barn ihop.

– Det första Jocke sa var ”Jag vill ha barn, så känner du att tre räcker för dig, då måste du säga det NU”. Sen är jag väldigt barnkär, och jag fick ännu mer bebis-sug när både min lillebrorsa Linus, och Charlotte (Perelli) fick barn nyligen, säger Pernilla.

En allmän uppfattning är att det blir jobbigare med åldern att vara gravid, men det är inget Pernilla märkt av. Allt verkar vara lagom – lagom trött, lagom illamående, lagom helt enkelt.

Gravidklåda och rädsla

Men helt utan krämpor är hon inte. Precis som när Pernilla var gravid med Bianca så har hon fått hepatos, gravidklåda. Det kan vara farligt för barnet, men Pernilla mäter gallsyran varje vecka och har än så länge sluppit ta medicin.

Sjukdomen innebär också att förlossningen kommer att sättas igång redan i 38:e graviditetsveckan. Och erfarenheten till trots – lite ångest har hon, erkänner hon för Mama:

– Jag är skitnervös för att föda! Det är smärtan jag är rädd för, jag vet ju hur ont det gör!

Pernilla Wahlgren:

Nina Johansson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN