”Är min tjej otrogen på Roskilde?”

RELATIONER

Läs Eva Ruzs svar i chatten

Eva Rusz säger: Hej nu finns jag på plats för denna sista chatt innan semestern!

Sara säger: Hej! Jag har ett ganska jobbigt problem. Jag och min sambo separerade under förra hösten men bor nu ihop igen. Jag älskar honom fruktansvärt mycket! Problemet är att jag känner att jag måste få jätte mycket bekräftelse på hans kärlek, och han är en person som har svårt att visa sina känslor, vilket gör att jag känner mig så osäker. Hur ska jag göra för att känna mig mer säker på honom?

Eva Rusz säger: Hej , vad bra att ni lyckats få ihop det igen! du beskriver era olika sätt och behov att begär och hantera känslor på. Inget är fel är "mest rätt".Du behöver öva dig i att inte bli rädd, och oroad då du inte alltid får de bekräftelser du behöver. Du skall öva dig att inte katastrofiera utan försöka lugna ner dia rekationer och rädslor, "fotenpå bromsen" som jag uttrycker det i min kommande bok. Du kan däremot ta för dig dvs närma dig din sambo, krama osv då du behöver det och säga att han inte får avvisa dig såvida det inte skulle vara ett mkt olämpligt tillfälle osv. Du kan säkert vara säker på din sambo och får stå ut med att det kan ta lång tid eller längre tid för honon att lära siga visa sina känslor och/men att det INTE har ett dugg med hans känslor för dig att göra!

Elin säger: Hej Eva! Min pojkvän (sedan sex år tillbaka) är sexberoende/missbrukare. Det är jag som har upptäckt honom gång på gång och nu är det ett faktum. Jag mår fruktansvärt dåligt och undrar om det finns något hopp? Vågar inte satsa om jag blir sårad igen.

Eva Rusz säger: Om han är sexmissbrukare så behöver han hjälp. Finns bl.a SLAA på nätet att ta hjälp av, finns oxå ngt annat som heter typ "anonyma sexberoende". Korpbergets behandlingshem är bra på detta. ta reda på dessa adresser och nummer, ring och berätta sen för sin kille att du begär att han tar emot hjälp!

milo säger: hej jag är en kille.min tjej är på roskilde nu..hur ska jag se eller bete mej för att få reda på om hon varit otrogen

Eva Rusz säger: Det allra bästa är att du droppar denna typ av katatstroftankar tills dess/om du får bevis på motsatsen! Att börja leta problem tar bara en massa onödig energi. Åk med henne nästa gång så slipper du fantisera och kan ha "kontroll" över er tillvaro tillsammans med henne!

lisa säger: Hej Eva! Jag älskar verkligen min man, men vi är nygifta och jag är rädd för att passionen ska försvinna!!!! Hur ska man förhindra att vardagen tar kål på kärleken?

Eva Rusz säger: Försök leva i NUET, JUST NU. Fortsätt vara romantisk mot honom, mot varandra. Finns små dagliga tillfällen för egen tid. Massera varandra, överraska med små upptåg eller gåvor. Tänk positivt om varandra, sträva efter att inte ta ut negativa saker i förskott!

Katti säger: Svärmor lägger sej i allt och vill vara med överallt, ska jag säja till henne eller är det bättre om min pojkvän gör det. Vore skönt med en svärmorfri zon:)

Eva Rusz säger: Ta upp det din svärmors son, dvs din kille först!

klasaklas säger: Hej Eva! Min föredetta sambo och jag separerade för ett par månader sen vi upptäckt att passionen kanske inte riktigt fanns kvar. Men nu i efterhand så har hon träffat en många år äldre kille, men helt plötsligt så verkar allt som om hon börjar ångra sig och jag vill verkligen försöka, vi träffas och fikar ibland och kan prata väldigt avslappnat. Hon säger att hon älskar mej.. men hela situationen med hennes nya kille gör mig väldigt osäker..

Eva Rusz säger: Jag förstår det är förvirrande och så kan det ibland bli! Din fd har kommit i kontakt med olika känslor då hon mötte en annan man och hon är säkert lika förvirrad själv! Säg till henne hur du tänker och känner, fråga henne vad hon menar med att säga att hon älskar dig nu, då hon har en ny kille? Om du orkar, se det som en kortare process där tiden kan ge dig och er alla svar. Men du behöver också fundera på vad du egentligen känner och vill? Jag menar att bara för att hon nu verkar vilja ha dig på ngt sätt så innebär det ju INTE att du MÅSTE ta henne tillbaka!? Fundera!

Josefin säger: Hej! Min sambo har vuxit upp i en familj där de aldrig har visat känslor. Det plus mycket annat har gjort att han är väldigt "kall" som person. Jag känner liksom att jag inte kommer inpå honom tillräckligt, som om han står i en glasbur och står utanför. Som om han är rädd att släppa in någon på hans område... Känns inte som om jag känner honom trots att vi har bott tillsammans i fem år. Idéer?

Eva Rusz säger: Ja denna "kalla" temperamentsstill kallas i min värld för A-aknytning dvs man håller sina känslor lite mer för sig själv. Ofta går det i "arv" eftersom hans föräldrar inte uppmuntrade honom att berätta och visa sina känslor. det stämmer, att han säkert omedvetet är rädd att visa eftersom det finns en tidigare inlärning, då han var barn att det inte var ngn ide att visa eller begära känslor eftersom hans föräldrar inte förmådde ge honom det. Uppmuntra honom dagligen att säga vad han tänker, vad han vill, Hur hans behov ser ut. Personer med denna anknytningsstil anpassar sig ofta för mycket till andra, kan hålla masken osv. Öva honom, säg att hans åsikter och känslor är viktiga för dig och honom att få höra osv.

Karin säger: Hej Eva! Jag är 19 år och vill, men har problem med att hitta en pojkvän. Kanske är det att jag desperat letar som gör att jag inte lyckas, eller att jag undviker fester eftersom jag inte dricker alkohol. Jag är också ganska blyg inför killar, och vill helst att de tar initiativet, mest av rädsla för att verka påflugen och bli nobbad. Har du något tips till mig, hur jag ska bära mig åt för att lyckas i min jakt? Tack på förhand!

Eva Rusz säger: Hej, jag tycker du skall öva dig att gå på fester just därför att du inte dricker! Ett mkt fint drag av en ung kvinna. Då kan du öva dig i att tala med killar och ställa frågor osv. Finns flera dejtingböcker ute på marknaden att läsa. Att inleda en konversation är inte att vara påflugen utan snarare att visa intress. Fokusera inte så mkt på "målet" att varje gång du talar med en kille så skall det leda till en relation. Försök ha kul, öva dina dejtingfärdigheter, öva olika delmoment som att du berättar lite mer och dig själv för varje gång dejtar osv! det kommer att ordna sig för dig med jag lovar! ta det bara lugnt och gå ut på fester o likn!

Linda säger: Hej, jag har haft ett förhållande med en man i fyra år nu. Det fungerar väl okej. Men jag känner att jag till mestadels ensam tar ansvar för vårt förhållande. Dvs kommunicerar, tar initiativ och kommer med förslag, ser till att vi utvecklas etc. Han tycker antagligen att det är bra och bara hakar på. Men det blir trist i längden. Hur kan jag få honom att ta tag i vissa bitar också?

Eva Rusz säger: Ett sätt kan vara att du en tag lägger ner alla ideer och initiativ och ser om han märker ngn skillnad?

Chatta! säger: Hur lång tid ska man acceptera ett nära nog sex-löst förhållande efter man fått barn tillsammans? Vi har en flicka som snart är fyra år och vi saknar ett normalt sexliv sen halvåret innan hon föddes. Jag vet att man bör ge kvinnan tid efter detta men det är alldeles för länge mellan gångerna, vi snackar månader här. Då känns det ändå som att hon "ställer upp". Inte som det var tidigare då vi knappt kunde hålla oss ifrån varandra en dag. Vi har provat att tala om det så hon vet om hur jag känner och hon lider med mig, men inget blir ju bättre. Idéer?

Eva Rusz säger: Var acceptansnivån går är svårt för mig att säga. Men att ni behöver egen tid, romantsik tid i kombination med hennes egen vilja är avgörande om ni skall kunna få igång ert sexliv. kanske du skall "börja utifrån" dvs inte pang på sexet utan vara lite mer romanstikt uppvaktande, köpa blommor, bjuda på middag, barnvakt osv? Ibland kan det låsa sig för en kvinna om det känns som ett krav att man "måste" till varje pris! Skapa en behaglig situation för er båda och visa henne din kärlek så kan hon kanske slappna av mera!

DÅnis säger: Hej Eva, Jag är intresserad av en kille, men jag är osäker på om han är intresserad av mig, hur ska jag ta reda på om han är intresserad av mig?

Eva Rusz säger: Skicka ett sms och fråga, eller ett kort. Eller försök att flirta lite med honom då ni ses. Håll fast din blick i hans ett litet längre tag än vad som är brukligt. fäll ner ögonen och le sen, (ett gammalt beprövat flirttips sen många hundra år)....

Moderator säger: Det får bli sista frågan. Stort tack till alla som deltagit i chatten.

Eva Rusz säger: Och jag säger tack också och önskar Er alla en jätteskön sommar! Vi ses och hörs igen i början av augusti! ta det bara lugnt så brukar det mesta ordna sig! Stor kram Eva