Spegeln ljuger – du är snyggare än vad du tror

avCecilia Bäcklund

Här är läkarnas recept på skönhet

Du är 20 procent snyggare än vad du tror, och skönhet kommer definitivt inifrån.

Det menar två kvinnliga läkare, som nu kommer med ett skönhetsrecept.

Foto: Colourbox

Hudläkaren Debra Luftman och psykologen Eva Ritvo, som i 25 år träffat på kvinnor som är missnöjda med sina kroppar eller har dåligt självförtroende, kan konstatera att det i allra högsta grad går att påverka hur attraktiv man är. De presenterar nu ett skönhetsrecept som går ut på att plocka fram den inre skönheten, skriver mailonline.com

– Nyckeln till skönhet ligger i hur du mår. Sann skönhet handlar inte bara om att se perfekt ut, det handlar om hur du får fram det du har inom dig. När du lyckas med det kommer folk undermedvetet att behandla dig bättre, säger Debra Luftman.

Snyggare än du tror

Många av kvinnorna de träffat under sina karriärer har känt att de inte räcker till och försökt fixa sina problem kosmetiskt, genom att använda krämer, fettsuga sig eller få laserbehandling. Men kvinnorna har inte blivit lyckligare av det. Därför kommer nu de båda läkarna med handfasta tips på hur du kan plocka fram din inre gudinna – även om omgivningen faktiskt redan tycker att du är snyggare än vad du själv anser.

I en intervju med mailonline.com berättar läkarna om undersökningar som visar att omgivningen tycker du är 20 procent mer attraktiv än vad du själv tycker. Det beror på att man endast bedömer sig själv utseendemässigt i spegeln, där personligheten inte får någon framträdande roll.

För att själv tycka att man är vacker gäller det att peppa sig själv och hamna i en positiv spiral där det inre välbefinnandet speglar sig i det yttre, menar Debra Luftman.