Bäst på kärlek

avStefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

Lär dig uppvakta som en 53-åring

Foto: SF
Kan sin sak En undersökning visar att 53-åriga män är bäst på att uppvakta kvinnor. En som verkar kunna sin sak, i alla fall på film, är Rolf Lassgård som fyllde 53 i mars. Här med Helena Bergström i filmen "Under solen".

LONDON. Det må vara sant att kärleken inte har någon ålder.

Till skillnad från romantiken.

53-åringar är bäst på att uppvakta kvinnor, visar en ny undersökning.

Är du kvinna och allt annat än bortskämd med komplimanger, kärlekspresenter och små överraskningar som roskronblad i badet och levande ljus på middagsbordet?

Det är en klen tröst, men du är långt ifrån ensam.

Män är ett trögfattat släkte, åtminstone när det handlar om romantik. Det dröjer åtminstone ett halvt sekel innan genomsnittsmannen har lärt sig hur en kvinna vill bli uppmärksammad, visar en undersökning som utförts på uppdrag av en Warner Leisure Hotels.

Uppvaktar med skumpa

Mest romantisk är mannen vid 53 års ålder. Då kan han som aldrig sa ”Jag älskar dig” uppvakta med champagne, blommor och choklad och bedyra sin kärlek genom att läsa egenproducerade dikter.

Av de tillfrågade 50-plussarna hade en tredjedel nyligen överraskat sin partner med skumpa, att jämföra med 19 procent av killarna i 20-årsåldern. Hela 85 procent av de äldre männen kan inte tänka sig att gå hemifrån utan att först pussa sin partner.

Undersökningen omfattade 2 000 män i åldern 18–65 år. Talesmannen Jim Forward förklarar den romantiska toppen med att det är först vid 53 års ålder männen har lärt känna sin partner genom sina egna misstag.

Mer tid ihop

Utflugna barn leder också till att romantiken blommar.

– Paren kan tillbringa mer tid tillsammans, åka bort över helgerna och njuta mer av varandras sällskap, säger Jim Forward i Daily Telegraph.

Publicerad: