Familjerelationer

Mina barn hatar varandra

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Jag är ensamstående mamma till tre barn, 4, 9 och 11 år. Barnen bor hos mig varannan vecka, men nu tycker jag att jag behöver hjälp, för jag känner att barnen inte mår så bra emellanåt. 9-åringen och 11-åringen avskyr varandra, dom bråkar om allt nästan, och den äldste har ett otroligt kontroltbehov av 9-åringen. Bråket kan börja om ett glas juice på morgonen, och sen fortsätter det, det blir tuffare och tuffare, och till slut får 9-åringen en smäll. Jag försöker vara konsekvent, drar in både veckopeng och datoranvändning, men det är lönlöst. Jag vet inte vad man ska göra. 4-åringen börjar också visa att det räcker och har ställt sig upp flera gånger och skrikit ”sluta”. Jag längtar efter mina barnveckor, men redan

efter en dag är det full krig. Vad gör jag?

Ledsen

Nanny AnneLie: Det låter som att barnen får för lite egentid med er vuxna. Då brukar de reagera med svartsjuka och krav på millimeterrättvisa.

Jag föreslår att ni inte har samma ”bytesdag” på de äldre barnen, utan låter de gå lite omlott. Då får de en chans att äga dig och sin pappa helt själva då och då. Detta kan göra stor skillnad.

Lycka till!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer