”Min man vill att vi går i terapi”

RELATIONER

Victoria Silvstedt om svartsjuka och glamourlivets baksida i exklusiv intervju

1 av 3 | Foto: Victoria Silvstedt talar ut i Aftonbladet.

Hon har gått troslös på röda mattan och gosat offentligt med ”fel man”.

Flera gånger.

Nu berättar Victoria Silvstedt sanningen bakom skandalskriverierna och om makens Chris Wragges svartsjuka.

— Vi har snackat om terapi.

Hon skrider in i Grand Hotels eleganta bibliotek klädd i designerjeans och knäkort, crèmefärgad läderkappa med detaljer i chinchilla och ormskinn. En sann Hollywooduppenbarelse av tappa-andan-kaliber. Lika overkligt snygg i levande livet som på bild. I sina decimeterhöga Manolo Blahnikstövlar mäter hon närmare 190 centimeter och den gräddvita kappan matchas av det blonda hårsvallet.

Hon sätter sig graciöst på yttersta soffkanten och läppjar på sin frukostcappuccino. På ett slankt ringfinger samsas vigselringen med en förlovningsring, besatt med en solitär diamant, stor som en hasselnöt.

Hur många karat?

– Du, jag vet verkligen inte. Men Chris sa: ”I robbed the bank” när han friade på julafton 1999. Och med en sådan ring, how could a girl refuse?

Hon har bott närmare tio år i USA, bryr sig inte om att leta efter de svenska orden, utan talar vårdad amerikanska ena sekunden för att svänga till klingande hälsingemål i nästa.

Victoria skrattar brett med huvudet kokett på sned och fortsätter:

– Jag tar alltid av ringar och halsband vid plåtningar och har tappat bort så många smycken. Men den här (hon fingrar på jättestenen) har jag kvar. Det måste vara ett tecken på att vi ska vara tillsammans ?

Så du är inte helt säker?

– Du vet, det är ups and downs. Vi har snackat om terapi. Chris är för, medan jag är emot. Jag sa okej till slut, men det blev inte så. Vi får se hur det blir, säger hon och fortsätter:

– Alla tycker synd om Chris (skratt)! Vi är så olika. Han gillar att vara hemma och jag är lite vildare, en riktig party girl. Han skulle vilja att jag är en good housewife som stannar hemma med honom (skratt). Och jag HAR lugnat ner mig.

Ja, stackars, stackars Chris.

Inte nog med att han är gift med en av världens mest åtrådda kvinnor, kvinnan ifråga har dessutom en tendens att hamna i pikanta situationer med andra män. Om skandalerna är sprungna ur dåligt omdöme eller i själva verket välregisserade av Silvstedts pr-maskineri, kan man fundera på. Sant är i alla fall att varje incident leder till förstasidor och feta rubriker.

Makens dator varnar

En särskilt minnesvärd händelse rubricerades ”Här gosar Silvstedt och nya vännen” i tidningarna. Victoria smygplåtades när hon fick fotmassage och smek på stussen av sin agent Bruno Bevilacqua.

– Jag tror det var en set up, jag är säker på att Bruno visste att det fanns paparazzi där. Han har aldrig betett sig så tidigare.

– Vad ska man göra? Nej, jag blev inte jättesur. Det är så här i min business, säger hon krasst och tillägger:

– Men jag jobbar inte med Bruno längre.

Är det sant att din mans dator ”varnar” när artiklar om dig läggs ut på internet?

– Ja, han har en search på ”Victoria Silvstedt”. Det plingar till och han får warning flashes när det skrivs headlines om mig.

Hur hanterar du att han bevakar dig på det sättet?

– Okej, vad ska jag säga? Jag har blivit mer försiktig med vad jag gör in public ?

Så tiden då Victoria poserar troslös på röda mattan borde vara förbi. Sist hon var i fashionabla Cannes. Rubriken: ”Victoria chockar på nytt” handlade om att Silvstedts högt slitsade klänning gled isär och blottade hennes allra heligaste.

– Fast jag var inte naken. Klänningen hade en isydd hudfärgad body. Engelska pressen monterade en svensk flagga down there för att det skulle se ut som att jag var troslös (skratt).

Det tas ju massor av paparazzibilder på dig. Hur känns det att aldrig få vara ifred?

– Jag är så van, it’s part of the package. Jag kan koppla av ändå. När vi var i S:t Barts i julas förstod vi att det skulle finnas fotografer på plats, det är ett sånt jetsetställe. Men man får tänka sig för innan man kliar sig i rumpan!

Hon skrattar stort igen och knixar lite på nacken.

Vegetarian med päls

Jag gillar henne. Och hon är rolig, kvick och driver med sin egen image som platinablond, lättillgänglig virrpanna. Samtidigt är det snudd på omöjligt att komma förbi Jessica Rabbit-fasaden, vilket gör vårt samtal overkligt, snudd på besynnerligt (eller ”unreal” som Victoria skulle ha sagt). Särskilt när hon lutar sig fram, klappar mig på knät och säger: ”I like this kind of girl talk”.

Jag vill inte tjejsnacka.

Jag vill veta vem hon är.

Researchen har visat en Victoria med skinn på näsan (som hon ska ha fått från mamma Ulla) och ekonomiskt sinne (från pappa Bosse, revisorn). Både snygg och smart, alltså.

Kanske är det just därför hon benhårt skyddar sitt varumärke: ”Den svenska synden på export”. Genom att antyda att äktenskapet inte är helt superstadigt, genom att säga att hon lite motvilligt ”sköter sig”, låter oss ana: lite olydig är hon allt.

En signal till fansen – miljoner män världen över – att kanske kanske KANSKE går hon att lägra?

Hon stryker med handen över kappans mjuka chinchillapäls, vilket får mig att minnas att hon enligt pressklippen är en hängiven vegetarian av kärlek till alla fyrfota vänner.

Jag trodde du var en pälsvägrare. Hur står det till med djurvänneriet egentligen?

– Nej, men jag tänker liksom ”den är ju redan död, what’s the harm?! (stort skratt och knyck med nacken). Det var Roberto Cavalli som skickade den (designer i lyxklass, reds. anm). Det vore sån shame att inte använda den.

Har du någon aning om vad kappan kostar?

– Nej, jag tittar inte på prislappen när jag får en gåva, säger hon och tar en klunk till av cappuccinon.

Uppenbarligen är pälsen en bland många lyxgåvor. Med Victorias supersexiga image som svensk skandalsnygging vet pr-proffsen att ett plagg eller smycke buret av Silvstedt blir plåtat på premiärer: klick-klick-klick och bilderna spridda över världen.

Tackade nej till tio miljoner

Redan i kväll susar hon till Milano för att vara kändisgäst vid Dolce & Gabbanas vårvisning.

– De har tjatat länge på mig. Nu hade Berlusconi hört av sig och frågat om jag skulle komma! Va? You know, Italians – they are crazy! säger hon och himlar med ögonen.

På tal om pengar, du erbjöds att vara med i engelska kändisversionen av ”Big brother” och skulle få tio miljoner kronor oavsett hur länge du blev kvar i huset. Varför sa du nej?

– Chris ville inte att jag skulle bli inlåst tillsammans med en massa singelkillar. Han tyckte inte det kändes bra, så jag sa nej.

Något annat du har avstått från för hans skull?

– Hugh Hefner ville att jag skulle göra Playboy one more time. Jag skulle slippa visa något down there (hon lägger en skyddande hand över skötet), men Chris gillade inte idén, trots att vi träffades när han intervjuade mig som Playmate of the year 1997

Victoria säger att hon var ”jätteblyg” i skolan och att det var tack vare Playboy hon blev bekväm i sin kropp.

– Jag var en typisk teenager, med dåligt självförtroende. När jag jobbade som modell i Paris fick jag ofta göra underklädesbilder. Eftersom mina bröst var så små, fylldes alltid behån ut. En dag fick jag nog, gick till en klinik och sa: ”Give me boobs”!

Blev Miss December

Hon kallar inte bystförstoringen för ”ingrepp” utan för ”investering”. Och visst – kort efter kirurgin hörde alltså Playboy av sig och ville att hon skulle provfotografera. Hugh Hefner och hans stab hade gått igång på att Victoria liknade en annan populär playmate: Anna Nicole Smith.

– Innan plåtningen kom the make up and hair guy för att färga håret ”där nere” så det matchade det på huvudet ! Jag tänkte: ”oh, my God!”.

Provbilderna dög uppenbarligen. Hon blev ”Miss December 1996”, fick titeln ”Playmate of the year 1997”, 100 000 dollar, en Porsche och en glamourkarriär på kuppen.

– Jag skulle verkligen vilja göra Playboy en gång till, innan jag får barn.

Är du orolig för att en graviditet ska förstöra din främsta inkomstkälla?

– Det är klart att kroppen förändras när man får barn. Men mammor i dag kommer tillbaka och är ännu snyggare efteråt. Så det är inte för att jag är rädd att kroppen ska säcka ihop. Det känns mest som att det är en grej man ska göra innan man har barn.

Hur ska du övertala Chris till att få göra en till plåtning?

– Hmm ... han säger: ”Think of the kids”. Chris vill inte att våra framtida barn ska se sin mamma på nakenbilder, men bilderna finns redan. Min hemsida är ju full av dem, jag har inga problem med nakenhet. Jag skulle kunna fota naken här på Grand.

Just som hon säger det passerar regissören Lasse Hallström vårt bord. Han och hustrun Lena Olin håller presskonferens på Grand inför premiären av ”Casanova”. Det blixtrar till av okynne i Victorias ögon och hon utbrister (utom hörhåll för herr Hallström):

– Jag kanske borde ta av mig kläderna och springa förbi honom: ”Ge mig en chans!” (skratt).

Kanske inte.

– Lena Olin! fortsätter hon begeistrat, jag stötte ihop med henne. Vad hon är vacker!

Ja, hon är 50 och snyggare än någonsin. Är du rädd för att åldras?

– Nej, min mamma är fortfarande väldigt vacker och jag får mer jobb nu än för tio år sedan.

Du har ”gjort” brösten och läpparna. Något annat?

– I am done! Mitt ansikte rör jag inte. Dessutom hatar jag sjukhus.

Någon del av kroppen du är särskilt stolt över?

– Jag tycker väldigt mycket om min långa hals, men den syns aldrig, för allt hår! Däremot gillar jag inte mina knöliga, krokiga tår.

Du fyller 32 i år. Du sa för tre år sedan att du ville ha barn snart. Hur går det? Försöker ni?

– Chris vill ha barn nu! Men jag är inte riktigt redo än. Jag reser så mycket så just nu skulle det inte vara sjyst mot någon att skaffa barn. Men jag gillar barn, jag vill bli mamma. Definitivt.

Egen kollektion

Hon vet att skönhet är förgängligt och att hon kanske inte kan försörja sig på sin kropp så länge till.

Under våren lanserar Victoria en egen underklädeskollektion.

I skrivandets stund är namnet hemligt. Amerikanska bh-jätten ”Victoria’s secret” har hotat att stämma stilettklackarna av Silvstedt om hon ens snuddar vid namn som innehåller initialerna ”V” och ”S”. Det kommer också en hudvårdsserie, ”Appointment by Victoria Silvstedt” som är ett samarbete mellan henne och mamma Ulla.

Vad gör du om 20 år?

– Få se ? då är jag 51 ? Jag har absolut två barn och två hus, ett i USA och ett i Europa, gärna i Sydfrankrike.

Och är hon gift med Chris fortfarande?

Jajamän.

Så länge hon inte har tappat bort jättediamanten.

Så är Victoria Silvstedt...

Erika Scott