Relationer

– Gillar tjejer rakade killar?

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Läs Linn Heeds chatt med läsarna

Majsan säger: Hej Linn. Jag och min sambo har varit ihop i 2 1/2 år och det blir bara mindre och mindre sex. På senare tid då vi har haft sex har jag börjat gråta efteråt. Det går nästan aldrig för mig, men det har inte bekymrat mig tidigare. Vet du varför jag gråter? Jag älskar honom otroligt mycket!

   Linn Heed säger: Gråt kan rymma många olika känslor. Kanske är det en blandning av frustration, sorg, ilska och vanmakt. Det är viktigt att ni tar tag i situationen innan den känns för svår att bemästra. Du skall på ett nyfiket och otvunget sätt upptäcka din kropp och lära dig att njuta av sex. Dela dina tankar med din sambo. Det är ju ändå ni två tillsammans. Lycka till!

micke säger: När jag ska ha sex blir penis bara halvhård och det blir svårt att ha sex. Vad kan man göra åt det?

   Linn Heed säger: Hur fungerar det när du onanerar? Får du full erektion då eller blir det på samma sätt? Du kan genomföra samlag med en inte fullt erigrerad penis, men det är som du själv säger, det blir svårare. Känner du oro över detta så tycker jag att du skall gå till en läkare och kolla upp. Nervositet och inre spänningar kan spela oss stora spratt i kärlekslivet. Kanske måste du lära dig att slappna av mer och inte se sex som prestation utan som otvungen njutning.

Stiffler säger: Hej Linn, jo jag har träffar en tjej nu... Jag hade tidigare ingen sen nyår. Och nu till problemet, har jag tappat allt??? Hon jag träffar nu är kass, hon är helt tyst och ligger helt still, rör inte en fena. Jag har försökt allt känns det som, kommer det funka överhuvudtaget i längden vad kan jag göra? Jag tycker om henne massor men sex är trots allt en viktig del i ett förhållande. Och när jag försöker prata så säger hon att hon aldrig har haft bättre sexliv?!?! Hur det nu går ihop?

   Linn Heed säger: Ni har förmodligen olika syn på vad ett bra sexliv är. Det viktiga är att försöka förena dessa två föreställningar till någonting gemensamt som blir bra för båda. Hennes passivitet stör dig och det får dig att känna dig otillräcklig. Hon kanske känner sig osäker och är nöjd med att du tar alla ledande initiativ. Försök berätta för henne om hur du ser på ert sexliv och vad du skulle vilja pröva på tillsammans med henne. Kommunikation är så viktigt i sådana här lägen som du befinner dig i. Lycka till!

sasa säger: Vad tycker du om spiral? Är det bra/dåligt? Infektionsrisk? Nyfiken!

   Linn Heed säger: Spiral är ett mycket säkert preventivmedel. Det finns både hormonspiral och kopparspiral. Vill man inte äta hormoner så är ju kopparspiralen ett mycket bra alternativ om man har en fast relation och inte planerar att bli gravid inom den närmsta tiden. Spiral brukar inte vara ett preventivmedel för unga kvinnor som ännu inte har fött barn. Det är inte omöjligt att sätta in ändå, men vanligtvis brukar man välja ett annat preventivmedel. Det beror på att livmoderhalsen har vidgats vid en normal vaginal förlossning, och det blir lite lättare att sätta in en spiral då. Infektionsrisken är inte något som jag tycker att du skall oroa dig för. Den största oron för infektioner är om du har en partner som är otrogen och inte har skyddat sex. Vill du veta mer så prata med din gynekolog.

tomas säger: Oftast när jag onanerar tänker jag på andra än min flickvän. Efteråt får jag skuldkänslor, som om jag varit otrogen. Saken är den att jag gillar inte att tänka på min tjej när jag onanerar, utan vill hellre tänka mer "syndiga" fantasier som jag inte vill utsätta min tjej för eller skulle våga fråga. Tycker du jag ska berätta detta för henne?

   Linn Heed säger: Nej varför då? Finns det egentligen någon anledning till att vi måste dela ALLA våra innersta sexuella fantasier med vår partner? Onani är ju något skönt och härligt som du har tillsammans med dig själv. Låt det vara din egen stund av njutning både rent kroppsligt och mentalt.

Saxen säger: Hej! Jag funderar på att raka mig där nere. Är det nåt farligt med det och gillar tjejer rakade killar?

   Linn Heed säger: Det rakade könet, både det kvinnliga och det manliga, präglas av föreställningar från porren. Vissa tjejer tycker att det känns fräscht och sexigt, andra tycker att det känns konstlat och omanligt. Vad DU tycker själv är kanske den absolut viktigaste frågan att ta ställning till i sammanhanget. Det är inte farligt att raka sitt underliv, men med fel hyvlar (dubbelsidiga blad) och raklödder (för högt ph-värde) och oförsiktighet så kan man få problem med infekterade hårsäckar och dylikt. Tjejer får lättare svampinfektioner med mera.

*L* säger: Hej, jag genomgick en förlossning för ca 6 veckor sedan och nu börjar det närma sig att vi ska ha sex igen här hemma.Längtar gör jag men har du några tips på hur man får det avslappnat, för det känns lite läskigt,nästan som om man vore oskuld igen.Tack/*L*

   Linn Heed säger: Ja känslan av läskigt och härligt längtansfullt samtidigt kan vara svår att hantera. Jag tycker att du skall berätta för din man att du känner dig lite osäker. Detta kommer han både ha förståelse och respekt för. Be honom ta det försiktigt vid inträngandet och vara lyhörd för ditt kroppsspråk och signaler. Välj en samlagsställning som du känner dig maximalt avslappnad och tilfreds med, då ökar chanserna att du kan slappna av och njuta. Oroa dig inte så mycket för om ditt underliv har förändrats till utseende och storlek efter en förlossning, för det har det i viss mån. Det tar upp till ett år för kroppen att återhämta sig efter en graviditet och förlossning. Tänk positiva tankar kring att du har gjort bland det största i livet, nämligen fött fram ett barn. Andas lugnt och tillåt dig själv att ta det i din takt.

oskar säger: Hej! min flickvän biter alltid mig när hon får orgasm. Jag tycker inte det är speciellt skönt och det har hållt på några månader och jag har inte vågat säga nåt. hon tror antagligen att jag tycker om det och jag vet inte hur jag ska säga det till henne utan att såra henne. Vad ska jag säga?

   Linn Heed säger: Var uppriktig!!!! Oärlighet sårar mer än ärlighet! Om du inte säger ifrån nu så kommer du nog att få lida för det länge. Sedan kan man ju säga saker på olika sätt. Mitt råd är att du tar upp det med henne på ett mjukt sätt utanför sänghalmen.

sussi säger: Tycker du det är värt att vänta med sex till efter bröllopet?

   Linn Heed säger: Det måste var och en ta ställning till. Känner man att det är en viktig del för en själv, så tycker jag absolut att man skall vänta till efter bröllopet. Vissa religioner kräver detta, vilket kan vara bekymmersamt för många både kvinnor och män. Jag tycker att man måste ta ställning i frågan själv och våga stå för sitt beslut.

Knasen säger: Ärligt!! Har storleken betydelse??? Och i så fall var går gränsen, när är den för liten??

   Linn Heed säger: Storleken vållar så många frågetecken och osäkerhet, framför allt hos männen men även kvinnor kan vara extremt fokuserade på den. För vissa män och kvinnor har storleken en stor betydelse. För andra har den mindre betydelse. En normalt erigrerad penis har måttet cirka 13-15 cm. I slakt tillstånd kan det verkligen variera. Gränsen är så svår att tala om. Bra sex handlar ju inte i första hand om hur stor penisen är, utan vad man kan göra med den. Att kunna tillfredsställa sig själv och sin partner. Att kunna känna varma och upphetsande känslor. Det sitter inte i storleken på könet.

Amor säger: Har svårt att hålla mig trogen, alla tjejer attraherar mig, och jag vill gärna ha sex med dem alla. Önskar jag kunde känna bara för en, så ett förhållande skulle hålla. Några tips på vad jag kan göra?

   Linn Heed säger: Kanske är du i en ålder när det känns läskigt och svårt att binda sig i en relation. Singellivet har ju många fördelar, som inte bör glömmas bort. Din svårighet att vara trogen i relationer kan också bottna i djupare psykologiska frågeställningar, som rädsla för närhet, intimitet, bristande tillit och en farhåga att bli sviken om man gör sig beroende av någon annan. Detta får du fundera vidare på själv om det kan han några sådana bottnar inom dig. I sådant fall kan man behöva psykoterapeutisk hjälp att reda i dessa tankar. Det viktiga här och nu är att du inte lovar trohet om du vet med dig att du inte kan stå för det. Var ärlig i dina uppsåt och relationer, då får du ärlighet tillbaka.

karol säger: Kan en oerigerad penis tyda på mer än att personen inte är tänd. Kan det alltså vara så att killar är kåta och ändå inte får upp den?

   Linn Heed säger: Absolut. Lust och kåthet sitter inte i könet, det är en psykologisk faktor. Sedan är det vanligt att könet reagerar på våra känslor och fantasier, men man kan vara kåt utan att ha stånd. På samma sätt kan man ha stånd (morgonstånd exempelvis) utan att vara kåt. En kille kan få utlösning men inte orgasm. Ofta brukar dessa två sammanblandas.

master säger: Hur kommer det sig att man tänder på dominans och undergivenhet, har du nån psykologisk förklaring till det?

   Linn Heed säger: Det finns olika psykologiska teorier kring detta. Det kan handla om känslor av makt och maktlöshet, tillit, kontroll, och rädslor förknippade med detta. Sedan är allting individuellt så är man själv fundersam över sina egna böjelser och nyfiken på vad de bottnar i så måste man själv söka svaren, kanske tillsammans med någon terapeut.

Moderator säger: Sista frågan kommer från Lina.

Lina säger: Min sambo är egoistisk i sängen, om det går för honom och jag inte hinner med så struntar han i det trots att jag sagt att det är frusterande osv. I bland har jag onanerat i sängen brevid honom när han har somnat! Vad ska jag göra?

   Linn Heed säger: VAR RAK OCH TYDLIG I DIN KOMMUNIKATION! Han förstår tydligen inte fast du har berättat för honom att du blir frustrerad. Ta det en gång till och förstår han fortfarande inte så tycker jag att du skall fundera över vad ert gemensamma sexliv faktiskt ger dig i längden. Lycka till!

Publisert: