Familjerelationer

”Allt negativt vägs upp av en enda blick från barnen”

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Sega pappan Fredric Johansson chattade med läsarna

Nina säger: Hur är det ställt med jämställdheten i sverige i dag tycker du?

   Fredric Johansson säger: Som jag ser det så finns det mycket kvar att göra men vi är nog på väg åt rätt håll.

Albert Örwall säger: Blir du någonsin arg över din situation?

   Fredric Johansson säger: Inte arg, snarare frustrerad över att inte riktigt räcka till. Jag vill mer än jag klarar av.

Fia säger: Hej Fredric, tycker du att många män du träffar tar för lite ansvar för hemmet i dag? Vems fel är det, i så fall? Hälsningar Fia

   Fredric Johansson säger: Jag har ganska dålig uppfattning över hur det fungerar i andra familjer. Visst hör jag män berätta om sina situationer och jag kan tycka att de borde hjälpa till mer hemma. Vem som ska belastas vet jag inte. En kombination av krav från er tjejer och mer ansvarstagande från oss män kanske...

säger: Vad är jämställdhet för dig??

   Fredric Johansson säger: Jämställdhet är att alla hjälper till lika mycket och får samma belöning för det. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att man ska göra samma saker, eftersom vissa personer lämpar sig bättre för vissa saker.

Britten säger: Om du kunde bli singel & barnlös igen genom att knäppa med fingrarna, skulle du göra det då?

   Fredric Johansson säger: Aldrig

Robert säger: Tack för att frågan om papporna äntligen tas upp! Är trött på gnäll om att mammor har det jobbigt, det är lika jobbigt för oss pappor som tar vårt ansvar! Kommentar?

   Fredric Johansson säger: Håller med till viss del. Vissa män tror jag dock skolkar en del från hemarbetet. Att vara jämställd pappa är lika jobbigt som att vara jämstaäld mamma, helt klart...

..det ska det också vara.

pappan säger: Var du pappaledig länge? Varför/varför inte?

   Fredric Johansson säger: Jag var inte hemma speciellt mycket i början eftersom vår situation just då inte tillät det. Däremot hade jag elva veckors pappaledighet för ett drygt år sen...

petter säger: Vad tycker du om att utveckla det här med att få hjälp med barnpassning osv i hemmet? Det skulle ju dessutom ge mycket arbetstillfällen i Sverige.

   Fredric Johansson säger: Personligen använder jag helst de som känner mina barn väl som barnvakt.

Johanna säger: Det verkar så jobbigt att ha barn. Kan du säga något för att få mig att tycka det är värt det?

   Fredric Johansson säger: Jag kan säga tusen saker... Jag skulle kunna skriva böcker om det... Allt negativt som sägs eller tas upp kan vägas upp av en enda blick från ett av barnen.

kan bara säga att jag känner igen mig. säger: det var en mycket träffande beskrivning på min morgon, jag hatar själv när man slänger ut sig något spydigt som man egentligen inte menar. Men det är svårt när man är trött.

   Fredric Johansson säger: Visst är det. Tyvärr händer det emellanåt.

säger: Hur gör ni för att få privatliv?

   Fredric Johansson säger: Vi stjäl småstunder här och där. Låter barnen äta själva för att få middag på tu man hand på kvällen tex.

kola säger: Ska ni skaffa fler barn?

   Fredric Johansson säger: Nej... nja... förmodligen inte. Kanske... Man vet aldrig.

pappan säger: Hur har du det med simultankapaciteten? Den får man ju träna upp! :-)

   Fredric Johansson säger: Antingen är jag en ovanligt kvinnlig man eller så är det där med simultankapaciteten en myt. Däremot är det bra att utnyttja myten när något skall göras. Alltså skylla på att man bara klarar en sak i taget.

Marre säger: Vad tror du är jobbigare med att vara "seg pappa" än "seg mamma"?

   Fredric Johansson säger: Jag tror inte det är jobbigare att vara seg pappa än seg mamma. De riktigt sega mammorna är säkerligen segare än de segaste papporna. (Det lät lite konstigt...)

Albert Örwall säger: Blir dina barn någonsin arga på dig?

   Fredric Johansson säger: Om...

   Fredric Johansson säger: Nästan dagligen

Helena säger: tycker du att det är någon skillnad på vad som skall hinnas med i hemmet när mammorna eller papporna är hemma??? ofta får jag höra att killarna inte hinner med disken m.m, men kommer ofta med den komentaren att *du går ju hemma hela dagarn och då skall du väl hinna med diskaen, tvätten m.m...* hinner du med allt??

   Fredric Johansson säger: Jag tycker inte att det ska vara någon skillnad på vad som ska hinnas med hemma när hon eller jag är hemma. Däremot händer det mer när hon är hemma, fråga mig inte varför...

Ditte säger: När är det som mest jobbigt med barnen?

   Fredric Johansson säger: När tiden inte räcker till...

Ditte säger: Blir du aldrig sugen på att gå ut och ragga...?

   Fredric Johansson säger: Jag har raggat. Hon blev mor till mina barn. Eller om det var hon som raggade ...

Rebecca säger: För mig är jämställhet att respektera uppskatta å värdera för den man är....inte att göra mannen till kvinna å kvinna till man....

   Fredric Johansson säger: Håller fullständigt med. Män är män och kvinnor är kvinnor. Däremot finns det många typiska mans- och kvinnosaker som det motsatta könet klarar lika bra. Vi får inte vara rädda för att klampa in på okända revir...

Moderator säger: Sista frågan kommer från Helena

Helena säger: det är inte bara du som slänger ur dig kommentare som inte är så lämpliga när man är trött och slut, jag tror visst att jag har patent på det, har ett jädrans humör om min sambo kommer upp när jag håller på att göra välling på natten el tidig morgon, och han förstår inte varför jag blir arg, vi har tvillingar och det är ett väldans passande på allt och det är ju fullfart hela tiden, men han förstår inte att jag blir så arg, gör du???

   Fredric Johansson säger: Jag tror att dessa idiotiska kommentarer existerar i de flesta förhållanden och de kommer säkerligen från både män och kvinnor. Det viktigaste dock, är att vara säker på att kärleken finns där. Det är garantin för både dig själv och barnen, det är i alla fall vad jag tror.

Moderator säger: Chattet är slut, tack till Fredric och alla som ville chatta med honom!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer