Relationer

”Min tjej är för erfaren sexuellt”

RELATIONER

Läs senaste chatten med Linn Heed

Moderator säger: Kom ihåg att hålla frågorna korta, så de får plats! Signatur 'Sårad' mfl – skicka gärna era frågor igen i nerkortad form!
Linn Heed säger: Hej på Er! Måndag igen och dags för en ny chatt :-)
Moderator säger: Välkomna, då börjar vi med chattfrågorna..
nallen säger: Hej Linn. Jag och den snygga tjejen har varit vänner i tre år och jag har gillat henne sen jag först såg henne. Jag var sexuellt attraherad av henne och vi har haft sex ett par gånger. Problemet är att jag tappar lusten snabbt när vi börjar ha sex. Jag har inte problemet med andra tjejer. Varför är det så?
Linn Heed säger: Lust är på sätt vis ganska komplext och det är många delar som tillsammans måste lira med varandra för att det skall kännas bra. Vi tänder på dofter, smaker, visuellt med mera. HON, den snygga tjejen, kanske till och med den som alla killar trånar efter, kan tilltala dig på ett visuellt plan och vara en "statusfaktor" utåt, men känslomässigt så kanske inte djupet finns. Är hon även en kvinna som tilltalar dig på flera olika nivåer. Kanske känner du dig i ett upplevt underläge, där hon är så himla snygg och läcker, så att du själv nedvärderar dig? Det kan gå hårt åt lusten i sådana fall. Ni har känt varandra länge och spänningen har säkerligen funnits där, men ibland är vissa "relationer" bara en trigger, någonting som får det att pirra, men när man sedan realiserar fantasierna, så blir det "platt fall". Här var i alla fall några tankar om vad det kan handla om. Kram och lycka till!
Sofia säger: hej Linn! vad ska jag göra med min sambo. Han vill aldrig ha sex, visserligen så har vi inte ett bra förhållande nu =( han tittar inte ens på mig. Blir frustrerad! O när vi väl har sex så Tänker han bara på sig själv, Han har gett upp mig eftersom jag aldrig kommer, Vill aldrig prova leksaker eller något! Hjälp!!
Linn Heed säger: Det låter faktiskt inte som att ni skall börja i den delen av er relation som handlar om sex och initimitet. Börja istället att prata med varandra, övergripande, om ert förhållande. Vad det är som har gått i stå? Varför ni inte längre har roligt ihop? Vad vill ni ha ut av relationen? Är ni beredda för att aktivt jobba upp den till en nivå där ni båda två kan trivas och glädjas ihop igen, som ett par fullt ut? Det är med dessa saker ni behöver börja med. Därtill kommer sexet, och att våga berätta för varandra vad man önskar och vill ändra på, ihop. Sex är någonting gemensamt. Det som är angeläget för dig, berör även mig och så vidare. Förspel är viktigt och att inte jaga orgasmen är ännu viktigare. Att våga pröva nya saker ihop är kul, men kräver trygghet och tillit i relationen. Skickar dig världens största KRAM! Fatta mod och ta tag i snacket nu!
G säger: Hey Linn. Ibland kan jag känna att jag plötsligt bli tokvåt, som vid en orgasm, men utan anledning typ när jag jobbar eller går runt på stan. Varför? Och vad är det?
Linn Heed säger: Det kan vara olika saker, alltifrån en kraftig flytning, som vid t ex ägglossning, eller att det är sperma som rinner ut dagen efter samlaget. Det är i alla fall ingenting farligt. Blir det blött och obehagligt så får du använda trosskydd, men det bästa är ju att låta bli eftersom underlivet mår bra av att luftas och inte stängas in i plast som trosskyddet utgör.
Richard24 säger: Hej Linn! Fantastisk spalt! Jag har ett eventuellt ovanligt problem. Det är nämligen så att jag inte kan använda en vanlig kondom, pga min sats. Jag sprutar mycket mer än vad som ryms i kondomen. Det är inte då heller särskilt mysigt med oralt då jag mätt att jag sprutar nästan 1 dl. Varför är det så här? Är det något du kan tipsa mig om? Tack på förhand!
Linn Heed säger: Hej Richard, tack för att du gillar spalten. Det finns kondomer med behållare för satsen. De är ju att föredra framför kondomer som saknar den behållaren framtill av kondomen. Att spruta nästan 1 dl låter väldigt mycket, eftersom en normal sats är ca 2 matskedar. Oralsex kan ni ju ha, även om din partner inte tar satsen i munnen. Pröva att dra dig ur precis när du skall komma så att du kommer i kondomen men utanför slidan. Annars får ni skydda er på annat vis än med kondom, men då krävs det att ni båda två har gått och testat er och är friska. Lycka till!
leena säger: min pojkvän får ont i ollonet efter sex, vad kan det bero på? har spiral, men tror inte det är den?
Linn Heed säger: Ollonet är motsvarigheten till kvinnans klitoris. På samma vis som vissa kvinnor blir ömma i klitoris och knappt tål någon beröring efter orgasm, så kan killar uppleva att ollonet är extra känsligt precis efteråt. Det är ingenting som är farligt, men är han orolig, så uppmana honom att gå till en läkare för undersökning. Spiralens trådar som är avklippta och sticker ut en liten bit från livmodertappen, kan ibland på vissa killar kännas, framför allt i vissa samlagsställningar. Det kan sticka till, men är inget farligt. Vissa tycker att det känns obehagligt och andra märker det knappt.
Nisse säger: Hej Linn, jag har nyligen blivit tillsammans med min första tjej och vi har det bra. men, jag stör mig lite på hennes tidigare sexuella erfarenheter. hon har gjort det ena med det tredje och talar gärna om det för mig. men faktum är att jag inte är speciellt intresserad av att höra, det är rent utav avtändande. detta har jag sagt till henne vid ett flertal tillfällen men hon verkar inte lyssna på det örat. för mig känns det som om hon har "gått runt" vad ska jag göra för att få henne att förstå?
Linn Heed säger: Det låter mer som en osäkerhetsgrej hos din flickvän. Hon tycks ha ett behov av att berätta om och om igen om alla sina tidigare sexuella erfarenheter. Förklara för henne på ett juste sätt att du gillar henne för den hon ÄR inte för vad hon tidigare har GJORT och med vem. Det som har hänt före er tid, är på ett sätt historia och inte någonting som du kan påverka. Det som har varit måste du acceptera eller om du inte kan det, så är det ett val som du får göra och stå för. Döm henne inte för det som har hänt före dig, men låt henne veta att du både respekterar henne för den hon är idag samt att du vill ha hennes respekt genom att hon försöker vara här och nu, och inte så mycket i dåtiden. Moget av dig att inte vilja grotta ner dig i hennes tidigare göranden. Det är positivt och hälsosamt tycker jag. Kram och lycka till!
ann säger: hej. vad gör man om ens sambo inte vill ha barn, men man lider av de komplikationer en spiral innebär -vill ta bort den- och vet att p-piller inte alltid biter - jag har ett barn trots dem sen tidigare?
Linn Heed säger: Om du har sådana komplikationer av spiral så är det definitivt inget preventivmedel som passar dig. Ta en rejäl diskussion med din gynekolog. Idag finns det flera olika preventivmedel som är säkra och lågdoserande hormonellt sett. P-stav som opereras in i underarmen är säkert och du riskerar heller aldrig att glömma bort, som vid t ex p-piller eller mini-piller. Vaginalring eller p-ring som du har inuti slidan i 3 veckor är också ett alternativ. Kram och lycka till!
Anonym säger: Hej Linn, Finns det något beprövat trick/ställning som nästan alltid får tjejen att komma?
Linn Heed säger: Egentligen inte. Vi är alla olika och tänder på olika saker. Att ha sex och att ha bra sex, handlar om att lära känna varandra, få förtroende för varandra och att våga ge sig hän tillsammans. MEN att på olika sätt stimulera hennes klitoris, antingen med handen, fingrarna, tungan, kroppen eller penis är ett bra tips!
Linda säger: Hej! Har du något tips på en trevlig leksak till tjejer på "tu-man-hand". Skulle vilja testa något, men har ingen erfarenhet av sådant. Vill gärna veta vad jag ska ha om jag nu vågar mig in i någon av dessa shoppar.
Linn Heed säger: Vågar du dig inte in i någon shop, så kan du också handla på nätet. Det finns många bra sajter som är säkra och diskreta. Bli plusmedlem så kan du se vilka sajter som jag tipsar om på nätet. En klitorisvibrator av något slag skulle jag rekommendera. Antingen en liten som bara är till för klitoris, eller så väljer du en vibrerande dildo som du också kan stimulera med inifrån. Då kan du nå G-punkt med mera. En riktigt bra vibrerande dildo är "Diamond gyrator". Den har vibrationer utöver det vanliga och med den kan du ganska lätt få vaginala och g-punktsorgasmer, på egen hand. Den kostar ca 300:-.
Johan säger: hej linn! du, min flickvän hoppar över sin mens med p-piller ibland.. är detta farligt eller kan det hända något? MVH Johan
Linn Heed säger: Nej det är ingenting som är farligt, så länge hon har koll på tabletterna. Många reglerar "mensen" så här om man t ex vet att man ska ut och resa och så vidare. Varför man har en mensliknande blödningen var 4.e vecka, är för att det skall "likna" den normala menscykeln. Men det är ju egentligen ingen riktig mensblödning som din tjej får, utan en hormonell blödning.
Moderator säger: Sista frågan för idag kommer här..
Snarf säger: Hej. Jag har ett stort problem med att slappna av, tappar lätt ståndet då, oavsett hur mycket jag än vill. Massa skräp i skallen sedan förut antar jag.. Är en psykolog vad jag måste träffa?
Linn Heed säger: Kan vara bra..... Det handlar om att du tar hand om dig själv, och ser till att må bra och vara i balans. Ibland släpar vi runt på saker helt i onödan. Gör dig av med skiten, gör upp med det förflutna så att du kan leva och njuta av nuet. Det är en bra devis tycker jag. Kram och lycka till!
Moderator säger: Det var dagens sista fråga! Stort tack till dig Linn, och tack till alla er som ställt frågor!
Linn Heed säger: TACK för idag. Vi ses nästa måndag 11:00. KRAMAR!

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer