Relationer

Därför har kvinnor sex

Av: 

Helena Utter

RELATIONER

”Kåt? Nej, jag hade bara ont i huvet”

För att bli av med migränen, få partnern att gå ut med soporna – eller för att bota tristessen.

Alla har inte sex av hjärtans lust.

Passion kom tvärtom långt ned på listan när två professorer undersökte varför kvinnor har sex.

Att ha sex har ganska lite att göra med passion och romantik för kvinnor.

Åtminstone om man ska tro de två psykologiprofessorer vid universitetet i Texas, USA, som studerat vilka skäl kvinnor har till att ha sex. I boken ”Why Women Have Sex” har Cindy Meston och David Buss listat 200 anledningar.

Praktiska förklaringar

Och visst säger någon att ”det är det närmaste Gud man kan komma”, men de allra flesta har mer praktiskt inriktade förklaringar än så.

84 procent av de som ingick i studien erkände att de någon gång haft sex för husfridens skull eller i utbyte mot att partnern gjorde mer hushållsarbete.

Andra svarade att sex var ett sätt att bota tristessen – ”det är någonting att göra” – eller för att bli av med migrän eller stresshuvudvärk.

Hoppat i säng av medkänsla

Några har hoppat i säng av medkänsla – ”jag har legat med några killar för att jag tyckt synd om dem” – men de flesta har mer egennyttiga motiv.

Att ha blivit bjuden på en flott middag och för att helt enkelt bli mer erfaren i sängen, var andra motiv angavs.

Författarna har också, enligt Daily Mail, en möjlig förklaring till varför kvinnor har så prosaiska skäl för sina erotiska äventyr:

– Forskning visar att de flesta männen tycker att nästan alla kvinnor har någon slags sexuell dragningskraft. Men majoriteten av kvinnorna tycker att de flesta männen inte är ett dugg sexuellt attraktiva.

Publisert: