”Är jag värdelös i sängen?”

RELATIONER

Sexologen Malena Ivarsson svarar på läsarfrågor om relationsproblem.

Foto: Malena Ivarsson är sexolog med över 30 års erfarenhet av att hjälpa folk med relationsproblem. Mejl: [email protected]

”Finns det alternativ

till manlig onani?”

Jag är en kille som är trött på att bara runka och undrar om det finns några alternativ?

”Petter”

Malena svarar:

Det finns en ny leksak som heter Fleshlight. Den ser ut som en ficklampa men i botten finns något som liknar en mjuk, rosa vagina. Den är tillverkad av ett material som är utvecklat för att återskapa känslan av vaginalt sex. Du får enklast tag i en Fleshight på nätet, och man kan även köpa till olika delar.

Ӏr det jag som

är värdelös i sängen?”

Jag har en kanske lite konstig fråga, men jag måste få veta om jag är värdelös i sängen? Min kille har dålig potens, och ibland kan han men ibland inte. Då undrar jag om det är mitt fel? Varför kan han vissa gånger men inte andra?

Jag känner mig värdelös och hoppas att du kan försöka svara på min fråga. Min kille säger att allt är bra.

”Dåligt självförtroende”

Malena svarar:

Det är vanligt att kvinnor tvivlar på sig själva om mannen har potensproblem. Orsaken till problemen varierar, men inte så sällan handlar det om stress och rädsla för att misslyckas. Ett läkarbesök kan vara på sin plats eftersom potensproblem kan vara ett första tecken på en hjärt- och kärlsjukdom.

Annars är avslappning en nyckel till ett bra sexliv. Det kan vara väldigt bra att meditera tio minuter innan ni har sex. Föreställ dig samtidigt vilken känsla du vill uppleva, som till exempel att du är värdefull och ta med dig den känslan in i sovrummet.

”Han kanske är masochist”

Du hade ett svar på en fråga som bland annat innehöll:

”Jag är 35 år och gift med en underbar man som är 28 år. Han är vältränad och har en fin kropp men en liten snopp. Min man vill att jag ska njuta och vi har träffat en ung kille med jättesnopp. Han är stor och stark och brottar ned min man och jag njuter av att se honom i underläge. Min man tycks också gilla det, han är så mån om att jag ska ha det bra.”

Det är inte lätt att veta vad som döljer sig i sinnet på folk. Det vet väl du. Men jag får en känsla av att mannen här har masochistisk läggning. Därför gillar han att bli nedbrottad av en man med större penis. Om han aldrig tänkt i sådana termer, så kan han kanske inte sätta ord på det själv.

Det är som sagt, en gissning. Men det är sällan som sådant kommer upp i sådana här svarsspalter. Om någon visar sådana dragningar så börjar man söka orsaker i auktoritära föräldrar etc. Men förklaringen kan vara en annan.

”En Söndagsläsare”

Malena svarar:

Tack för ditt påpekande. Det är som du säger inte helt lätt att veta vad som rör sig i sinnet hos de som hör av sig hit. Det är mycket möjligt att du har helt rätt.

Masochisten känner njutning av situationer som innebär underkastelse, och att bli nerbrottad av en man med större penis kan säkert ge känslor av underlägsenhet, som för en masochist kan vara njutningsfulla.