Jill, 47, är beroende av att föda andras barn

Publicerad 2012-03-01

Hon har fött åtta barn, är höggravid med tvillingar – men lever utan familj

Surrogatmamman Jill Hawkins, 47, har blivit beroende av att vara gravid.

Jill Hawkins väntar tvillingar.

Brittiska Jill Hawkins kommer föda tvillingar tre veckor före sin 48:e födelsedag. När de två bebisarna anlänt har Jill fött tio barn, men hon har inte vårdnaden om något av dem. Jill, som lever ensam med två katter i engelska Brighton, är surrogatmamman som inte vill sluta bära barn.

Trots att de flesta läkare avråder henne från fler graviditeter planerar Jill att hjälpa ytterligare två barn till världen innan hon fyller 50. Men först ska tvillingarna sättas till världen.

– Att vara gravid är mycket tillfredsställande för mig, säger Jill Hawkins till tidningen Daily mail.

När Jill var gravid senast blev hon svårt sjuk. Läkarna varnade henne, hon har nått en ålder då en graviditet är riskabel både för henne själv och för fostret. Efter att hon fött det åttonde barnet, en fullt frisk pojke, lovade hon sina anhöriga att inte bära fler barn. Men suget blev för stort, och nu väntar hon alltså tvillingar.

Tvillingarnas biologiska föräldrar är ett brittiskt par i fyrtioårsåldern. Efter sitt första barn, en nioårig dotter som kom till på naturlig väg, har de inte lyckats bli gravida igen. Jill Hawkins bestämde sig för att hjälpa dem. I 17 veckor har hon burit parets befruktade ägg i sin kropp. Hon valde paret för att de båda ser bra ut, och för att mannen "ser ut som Kevin Costner".

Redan nu har hennes kropp börjat protestera och Jill lider av samma symtom som vid förra graviditeten; kronisk trötthet och huvudvärk så svår att hon blivit sjukskriven.

För varje graviditet som Jill genomfört har hon fått cirka 130 000 kronor av kliniken som utfört befruktningen. Men hon säger att hon inte gör det för pengarna.

– Jag är naturligt en generös person, att ge bort barn är mitt sätt att ge, säger Hawkins till Daily mail.