Relationer

Här är kändisarna vi vill vara otrogna med

Av: 

Katarina Wendelin

RELATIONER

Otrohetssajtens undersökning visar vilka svenska kändisar vi fantiserar om

Gry Forssell, Ola Rapace, Izabella Scorupco och Micke Persbrandt ligger högt på svenskarnas listor.
Gry Forssell, Ola Rapace, Izabella Scorupco och Micke Persbrandt ligger högt på svenskarnas listor.

Ola Rapace och Mikael Persbrandt är kändiskillarna som svenska kvinnor helst vill vara otrogna med.

Är du man vill du smyga runt med en klassisk skönhet som prinsessan Madeleine eller Izabella Scorupco.

– Kvinnor fantiserar gärna om alfahannen medan killar attraheras av självständiga, jordnära och roliga tjejer, säger Linn Heed, psykolog och sexolog.

Otrohetssajten Victoria Milans undersökning talar sitt tydliga språk.

Kvinnor fantiserar om bad boys och män om – ja, vad?

Klassiska skönheterna Izabella Scorupco och prinsessan Madeleine – men även "granntjejen" Gry Forssell, hon som meckar med bilen och halsar en öl, toppar killarnas otrohetslista.

– Gry är en riktigt jordnära tjej med mycket humor vilket attraherar killar. Hon är tjejen man kan ha kul med, dricka en öl med och dra dåliga vitsar för, säger Linn Heed, sexolog och legitimerad psykolog.

”Tröttnat på det plastiga”

Tjejer som är kända för sitt utseende verkar däremot inte alls falla svenska killar i smaken. Bland bottennappen finns skandalskönheten Victoria Silvstedt och modellen och programledaren Carolina Gynning.

– Vi har tröttnat på det plastiga och extravaganta, det är inte attraktivt längre, och vi har sett för mycket av dem, säger Linn Heed.

Kvinnorna tänder förutom på skandalkillarna Persbrandt och Rapace både på sportkillen Zlatan och medelålders komikern Henrik Schyffert.

Män med makt som ofta sägs vara en vanlig, kvinnlig fantasi lyckas däremot inte kamma hem några poäng i undersökningen.

Både Fredrik Reinfeldt och Robert Aschberg placerar sig i botten.

– Kvinnor fantiserar gärna om tuffa, svåra alfahannar som tar vad de vill ha. Både Rapace och Persbrandt spelar ofta skitstövlar och alfahannar men signalerar också en sorts makt genom sina polisroller. Reinfeldt och Aschberg har båda makt men faller på utseendet, säger Linn Heed.

Kungahuset i botten

Bortsett från prinsessan Madeleine placerar sig det svenska kungahuset i botten hos både män och kvinnor. Varför tänder vi inte på de ganska snygga kungligheterna?

– Jag tror att det är lite för lite glamour runt det svenska kungahuset. De känns helt enkelt inte särskilt spännande, säger Linn Heed.

Men vad attraheras vi av när kungen placerar sig högre än både son och svärson?

– Prinsarna är lite för torra, tråkiga och lojala. De är trogna och pålitliga och vi kan inte se dem smiska upp någon medan Ola Rapace och Mikael Persbrandt verkar vara bad boys även privat. Kungen har figurerat i en del skandaler och hans mytomspunna personlighet skapar frågetecken hos oss. Vem är egentligen den här rediga karln?

Publisert: