”DO är en mes”

RELATIONER

Läs Malin Wollins krönika

Foto: Malin Wollin.

I Sverige idag är vi livrädda för att framstå som muslimhatare. Jag vet inte riktigt varför det är så.

Jag vet inte ens vem som är muslim. Jag antar att ganska många muslimer är muslimer på samma sätt som jag är kristen, det vill säga inte alls.

Så hur kan detta vara ett stort problem? Hur kan någon vara rädd för en muslim?

Mina barn har kompisar som jag antar är muslimer men det är inget vi diskuterar, det låter "Får vi ta glass?" med dem också.

Men det finns en rädsla att uttrycka åsikter som är tillåtna och när man kväser dem och slår knut på sig själv för att vara så politiskt korrekt som möjligt så skapas Sverigedemokrater.

De blir större, i smyg, och så kommer de in i riksdagen och alla vaknar den 22:a september och bara VAD VAR DET SOM HÄNDE?

Vi är rädda för att framstå som en svensk som inte gillar muslimer och av den anledningen trippar folk på tå och folk blir främlingsfientliga på fritiden. Människor blir frustrerade, det slår över.

Jag skulle aldrig lämna mitt barn till en barnskötare som inte visar ansiktet.

I skolan kanske det kan gå an när barnen är större och personen i fråga själv kan förklara sin niqab. Men ett litet barn som inte kan se frökens ansikte? Aldrig.

Och det har ingenting med muslim, religion, kvinnoförtryck eller svensk trångsynthet att göra. Det är så enkelt att mitt lilla barn ska kunna se ansiktet på den vuxna person som tar hand om honom mellan åtta och femton.

Jag tycker att DO är en mes. Och mer än lovligt naiv om hon tror att hon gör den här tjejen en tjänst.

Skolan är en skyddad miljö med ansvar för enbart egna studier. I arbetslivet finns sedan föräldrar, som jag, kollegor, barn och förskolechefer som kommer ge henne kalla handen.

Men så härligt att DO har bestämt att hennes niqab är rimlig när så få andra tycker det.