Aftonbladets läsare: Skilda kvinnor är bittra

69 procent av läsarna håller med Malin Wollin

Aftonbladets krönikör Malin Wollin får medhåll av läsarna.

Drygt 70 procent tycker att frånskilda kvinnor är bittra.

Men författaren och debattören Åsa Mattsson har en annan åsikt.

– Jag vet inte om livslånga förhållanden skulle vara det mest utvecklande, säger hon.

Hela 69 procent av Aftonbladets läsare håller med Malin Wollin - frånskilda kvinnor är bittra.

– Varför förutsätta att det ska gå åt helvete? Det blir ju bara en självuppfyllande profetia isåfall, skriver positvivtänkande från Kungsbacka i en kommentar.

– Men äntligen någon som kan säga som det är. Hela Sverige kryllar av BF som har tagit på sig martyrhatten o tycker så synd om sig själva o som valde ett as till karl, skriver Draken64 från Södertälje.

Av annan åsikt

Men författaren Åsa Mattsson, 49, håller med de övriga delen av läsekretsen - de 30 procent som tycker att Wollin har fel.

– Det är inget fel på att förena kärlek, föräldraskap och stimulerande arbetsuppgifter, men det är inte säkert att det måste ske inom den trånga ramen som den traditonella tvåsamheten erbjuder, säger hon till aftonbladet.se.

Åsa har levt i långa förhållanden som hon beskriver som ”både kärleksfulla och passionerade”.

Tror på kärleken

– Jag tycker att jag har gjort våld på mig själv som tvingat mig in i den här trånga relationsramen. Jag hade mått bättre av att ta till mig den insikten tidigare, säger hon.

– Jag tror fortfarande på kärleken, men framöver kommer jag att förhålla mig mer kreativt till den.

Åsa får medhåll av debattören och författaren Unni Drougge, 52.

– Det är fantastiskt att kvinnor kan skilja sig och slipper relationer där det är hårt och tråkigt. Det man blir bitter av är att vara kvar i en relation som inte är bra, säger hon till aftonbladet.se.

– Det är berikande att umgås med par som har det bra. Men kvinnans lycka är inte beroende av huruvida hon har en relation eller inte.

Publisert: