Säkra brösten – med skottsäker bh

RELATIONER

Tyska polisen hyllar den nya uppfinningen

Kvinnliga poliser i Tyskland skyddas av nya superunderkläder.

De har börjat bära bh – som är skottsäker.

– Det låter som ett skämt, men det här är allvar, säger poliskvinnan bakom uppfinningen.

Foto: Den skottsäkra bh:n liknar en helt vanlig sport-bh, men har trycket "Polis" på.

Att bära en vanlig bh under den skottsäkra västen kan vara farligt. Därför har en tysk poliskvinna nu uppfunnit ett komplement till den skottsäkra västen – en skottsäker bh.

– Kraften från en kula kan trycka metall och plast-bitar från en vanlig bh in i en polis kropp och orsaka stor skada, säger Carmen Kibat, som rådgör i frågor kring jämlikhet vid Hamburg-baserade Bundespolizei, den federala polisen i Tyskland.

– Jag har alltid tänkt att normala bh:ar var en säkerhetsrisk, och det ville jag ändra på, säger hon, uppger BBC.

Bh:n har testats av en grupp tyska poliskvinnor och efter två månaders prövotid ingår den nu som en del av uniformen för kvinnliga poliser.

Liknar en sport-bh

Utseendet på bh:n då? Den liknar en vanlig sportbh, är vit, gjord av bomull och polyester – och är vadderad. Men viktigast är att den varken har några delar av plast eller metall i sig.

– De här nya bh:arna är ett pionjär-arbete. De visar att säkerheten för våra konstaplar har högsta prioritet, säger Ruediger Carstens, talesman för Bundespolizei

Tyska poliskvinnor ska nu kunna välja mellan tre olika bh:ar som skiljer sig när det kommer till design, stil och storlek.

Sammanlagt uppmuntras mer än 3000 kvinnor att bära bh:n. Men det är ändå helt frivilligt.

Aftonbladet