Fixa Tessans trendiga stil!

Foto: Svarta satinshorts, Miss Sixty/Between, 549 kr, svart/vit randig poncho, privat, svarta stövlar, Scorett, 1995 kr, svart/vit rutig mössa, Killah/BIK BOK, 149 kr, strassörhängen, H&M, 29,50 kr.
RELATIONER

Vi är vana att se henne jaga medaljer i badräkt.

Men när Therese ”Tessan” Ahlshammar klivit upp ur bassängen shoppar hon kläder - mode är hennes stora hobby.

I Aten är OS bara dagar borta - och Therese ”Tessan” Alshammar är laddad. Hon har tränat hårt, med SM, och tävlingsläger i Sverige. Nu väntar tio dagars träning på Sardinien innan det stora allvaret börjar.

Förväntningarna är höga - men ”Tessan” själv blir inte automatiskt besviken om medaljerna uteblir.

– Det beror på omständigheterna. Om jag gör en bra tid och simmar bra är jag nöjd. Jag tävlar mest mot mig själv, säger Therese.

Vad betyder kläder för dig?

– Jag tycker det är kul med olika uttryckssätt och mode har blivit en hobby. Det är ju en stor kontrast till träning och träningskläder.

– Jag är ganska flexibel i min klädstil. Just nu är det cowboyboots som gäller. Boots är favoritplagg. Jag har nog ett trettiotal i garderoben.

Snyggaste färgen just nu?

- Jag gillar basfärger som svart och vitt. Annars är lila favoriten just nu.

Vad tycker du om blå-gult?

– Nja, sådär. Men de nya OS-kläderna är helt okej. Mycket finare än förra gången.

Hur mycket köper du kläder för varje månad?

– Ganska mycket. Men det är det värt. Jag lägger inte pengar på så mycket annat.

Vad köpte du senast?

– En jacka och två tröjor på Le shop på Södermalm.

Det finns inget ”fel” när Therese Alshammar väljer mode. Allt går att bära om man gör det på rätt sätt, säger ”Tessan”. Men misslyckade köp råkar även hon ut för.

– Mitt sämsta är en Helmut Langpäls. Den var väldigt dyr och är inte särskilt skön. Ofta är det just det som är riktigt dyrt som blir de sämsta köpen. (En Helmut Lang-päls kostar cirka 40 000 kr, reds anm)

Har du några stiltips?

– Det är viktigt att man känner sig bekväm och trivs i sina kläder. Om man är övertygad att man själv är snygg i sina kläder, då tycker ofta andra det också.

Läs också:

Therese, vad sätter du på dig om du ska ...

Anna-Karin Lundblad