Håll stilen, killar!

RELATIONER

Är du street, dandy, business eller american?

Är du Street eller Dandy? Business eller American classic?

Nu har det äntligen blivit killarnas tur att hitta rätt stil. Läs Söndags stilguide till vårens hetaste herrmode.

Street - för den trendige

För den trendiga och medvetna killen som vill ge ett avspänt intryck. Ingenting klädmässigt är en slump utan väl valt, allt från de rätta tvättarna på jeansen till de olika klädmärkena. Stilen är influerad av musik och sport.

Hetaste tipsen:

T-shirt med tryck

Slitna jeans

Sneakers

Dandy - om du vill synas

För killen som gärna vill synas, är modemedveten och intresserad av trender och accessoarer. Mycket vitt och svart, men kombinera gärna med en stark accentfärg som orange – och glöm inte den smala slipsen.

Hetaste tipsen:

Vitt och svart

Accentfärger

Smal slips

American classic - för den sportige

För killen som gillar de klassiska ränderna i ny tappning med inspiration från Amerika och collegemodet. Jeans och sportiga ränder utgör basen.

Hetaste tipsen:

Sportiga ränder

Jeans

Pikéskjorta

Business - för kostymkillen

För den klassiska kostymkillen som vågar experimentera med färger på skjortor och slipsar till de klassiska kostymerna. Ljust blekrosa och mintgrönt är två av de färger som är hetast i vår. Kombinera gärna med svart.

Hetaste tipsen:

Ljust blekrosa

Mintgrönt

Kombinera med svart

Per Nilsson, chefredaktör för modemagasinet King, ger sina 6 bästa stiltips.

1. Snäv siluett

Figurnära passform gäller för både kostym och byxor. Kostymen ska vara enkelknäppt med två knappar. Små slag på kavajen – vilket har börjat komma även på byxan.

2. Färger

Svart och vitt funkar bra. Rosa är en kontrastfärg som är på väg tillbaka. I vår kommer vi att se mycket färg i herrmodet.

3. Pikéskjortan

Preppymodet från den amerikanska collegekulturen håller i sig. Pikéskjortan ska ha en smalare passform, gärna med ränder – det är mycket trendigt. Välj randigt framför rutigt.

4. Skor

Skorna ska vara avsmalnande men inte så sylvasst spetsiga som de var för ett tag sedan.

5. Stil och attityd

Har du fel inställning till stil och attityd spelar det ingen roll vilka kläder du väljer. Stil handlar om totalintrycket. Öka ditt medvetande om kläder.

6. Accessoarer

Klockan är en accessoar som det händer mycket kring. Glimrande detaljer på glasögon och klockor ska det vara och gärna smycken.

Vinn boken!

Söndag lottar ut fem exemplar av Per Nilssons senaste bok, ”Modekompassen för män” (Bonniers) till ett värde av 400 kr/st.

Hulda Stenwall