Familjerelationer

”Jag ammar – alltså lever jag”

Av: 

Malin Wollin

RELATIONER

Malin Wollin tycker amning är mat i världsklass – men går det inte så går det inte

Malin Wollin är Wendela-krönikör.
Malin Wollin är Wendela-krönikör.

Vi är så moderna, så utvecklade, så uppdaterade och informerade vi människor.

Vi twittrar och fittrar och bloggar och allt ska vi kontrollera. Då är det extra skönt med sådant som hänger med från tiden då vi hade mer hår på ryggen än Alec Baldwin.

Jag må klä mig i lågt skurna jeans och lägga mascara och rouge, men när allt kommer omkring är jag bara ett tvåfota däggdjur som vill mata mitt barn.

Amning är något av det mest naturliga man kan ägna sig åt och jag är så glad att det inte är utsuddat till förmån för pvc-välling i flaska designad av Jon bon jovi.

Bebisen föds under skrik och primitivt minspel och en alldeles liten stund senare ligger han där och snuttar. Jag kan inte tänka mig ett bebisliv utan amning, vad är det?

Det finns massor av exempel där amning inte fungerar; när man får många bebisar på samma gång, bröstoperation, övergrepp.

Självklart är det kvinnans val att inte amma, hur går det till när vi tvingar mammor att amma sina bebisar?

Men barnmorskor måste fortsätta berätta om amningens fördelar och mammor måste sluta se detta som fördömande.

Amning är mat i världsklass, men går det inte så går det inte.

Det finns dock kvinnor som inte ammar för att de inte vill få långa bröst. Problemet med det resonemanget är att brösten inte blir hängiga av amning, de blir hängiga av graviditeten. Så ni som kan; var glada och släpp tutten lös och känn bebisen hugga fast som Eli i Låt den rätte komma in.

Jag ammar alltså lever jag.

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer