Erotikoutlet öppnar i Ullared

Av: Emma Gårdsäter

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Börje Thuresson
Ylva Maria Thompson.

200 kvadratmeter med billiga massageoljor, vibratorer och filmer.

Sveriges första erotikoutlet slår upp portarna i Ullared på onsdag.

– Det känns helt fantastiskt, säger Ylva Maria Thompson, som ska inviga lågprisbutiken och högläsa ur sin nya bok Q-kar.

Tiden är förbi då sexleksaker var något att skämma över.

Förra våren började Apoteket sälja dildos och nu öppnar landets första erotikoutlet mitt emot lågprismeckat Gekås i Ullared i Hallands län.

Ingen risk träffa granne

Lokalen är 200 kvadratmeter stor och är hyrd av Lantmännen.

– Ullared är ett fenomen och dit kommer besökare från hela Sverige. Där riskerar man inte att träffa sin granne. Många tycker att det är läskigt att gå till en sexshop i sin egen stad, säger Mia Ekander, butiksutvecklare på Nordic Adult Entertainment Groups, koncernen som butiken ingår i.

Brett sortiment

Sortimentet ska vara brett och riktas till både män och kvinnor. I den luftiga öppna lokalen kommer man att finna massageoljor, vibratorer, glidmedel, underkläder och erotiska filmer.

– Det ska inte vara något hysch hysch utan vi vill visa att det här är en seriös bransch. De som handlar ska känna att de står för det de gör, säger Mia Ekander.

Tog porren in i hemmet

Köptrycket på Gekås Ullared är stort och köerna ringlar ofta långa utanför ingången. Mia Ekander tror även att intresset för billiga erotiska produkter ökar när många människor har det tufft ekonomiskt.

På invigningsdagen kommer Ylva Maria Thompson, en av landets största profiler inom sex och erotik, att klippa bandet.

– Hon är känd för att ha gjort porrens intåg i hemmet och står för sex och lust på ett bra sätt, säger Mia Ekander.

"En ren revolution"

Ylva Maria Thompson, tidigare programledare för det erotiska programmet "Tusen och en natt" i Tv 1000, är i dag författare och konstnär på heltid.

Hon hyllar initiativet till en erotikoutlet.

– Första gången jag var i en sexshop var det i en skum mörk källare. Jag hade ingen lust att handla någonting där. En gubbe stod och flåsade en i nacken och det fanns inga sexleksaker för kvinnor. Att det nu finns ljusa fräscha outlets är en ren revolution, säger Ylva Maria Thompson.

Under invigningsdagen utlovas eldshow och extra bra erbjudanden. Ylva Maria Thompson, som kommer att högläsa ur sin nya bok Q-kar, är förväntansfull.

– Det enda jag är orolig för är att Ullared ska döpas om till knullared.

Publicerad: