Relationer

”Han är alltid sur – ska jag hota med skilsmässa?”

RELATIONER

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej, jag har problem i mitt äktenskap. Hemma är min man alltid så tystlåten, nästan tjurig. Det kan gå en hel dag, då han bara hummar eller snäsigt frågar vad det blir till middag.

När vi är bland folk är han hur trevlig och glad som helst. Detta har blivit värre i takt med att barnen blivit stora och sköter sig själva.

Jag har frågat min man varför han är så tvär, men bara fått tystnad tillbaka. De gånger jag pressar honom blir han ilsken och undrar hur jag kan klaga på honom när jag själv är så ”utomordentligt tråkig” som han uttryckt det.

Minuterna efter kan dra en vits och höja glaset till en skål om vi är på fest. Jag fattar inte hur man kan vara så ombytlig. Inte heller varför jag är den enda han är otrevlig mot. Vi har varit gifta i snart 20 år. I bland tänker jag att jag borde hota med skilsmässa, då kanske han skärper sig och blir trevligare. Egentligen vill jag inte skiljas, men kanske kan lite skrämseltaktik få honom att ändra sig?

Bitte

Vad tycker du? Hur ska Bitte göra? Mejla ditt råd till dilemmat@aftonbladet.se, skriv ”Till Bitte” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till dilemmat@aftonbladet.se – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer