Relationer

Tracie dog i cancer dagen efter sitt bröllop

Av: 

Anna Petersson

RELATIONER

– gifte sig efter läkarbesked

Ken Attfield och Tracie Sykes hade tänkt att gifta sig på Ibiza i sommar. Men när hon fick veta att hon bara hade några dagar kvar att leva flyttade de snabbt på bröllopet.

När läkarna berättade för paret att Tracie bara hade dagar kvar att leva ställde de in sommarbröllopet och bestämde sig för att gifta sig vid sjukhussängen.

Två dagar senare gifte de sig – med familj och vänner vid sin sida. Dagen efter dog Tracie i cancer.

200 gäster

I samband med begravningen kom över 200 personer som ville hedra Tracie och hennes man. Även Tracies 99-åriga mormor var där.

– Vi såg fram emot ett långt och lyckligt äktenskap och att åldras tillsammans, berättade brudgummen. Men det gjorde mig så glad att vi hann gifta oss eftersom hon hade varit så modig, säger 47-årige Ken till Suffolk & Essex online.

Bada med delfiner

Ken och Tracie som kommer från engelska Witham träffades år 2000 och hade tänkt att ha ett strandbröllop på Ibizia i sommar.

– Hon hoppades att gifta sig på vår särskilda plats – Puerto San Miguel och få bada med delfiner. Här hade vi våra bästa stunder, säger Ken.

Cancerbeskedet fick hon för ett och ett halvt år sedan. Hon gick till doktorn för att hon hade ont i ryggen och trodde att det var diskbråck. Men hon fick beskedet att det var metastatisk cancer.

Smög ner till puben

Hon behandlades på Essex County Hospital i Colchester och var relativt frisk hela hösten. Hon umgicks med sönerna Lukas, 26, och Tom, 19, och träffade sina barnbarn senast på juldagen. Då var hon pigg efter en blodtransfusion och trodde att hon hade sex månader kvar.

När läkarna ändrade prognosen berättar Ken hur de smög ner till puben för att ta en sista drink tillsammans.

– Jag har var förundrad över hur modig hon var när hon kämpade mot cancern, säger Ken till eadt.co.uk.

Publisert: