Noah – en riktig mirakelbaby

RELATIONER

Räddades från orkanen Katrina som embryo

1 av 3 | Foto: Alex Brandon
En äventyrlig start Tack vare en polisinsats räddades embryot och igår såg han dagens ljus. Rebekah och Glen blev då stolta föräldrar till sitt andra barn, sonen Noah.

Han räddades ur ett översvämmat sjukhus som embryo.

Och överlevde stormen Katrina mot alla odds.

I går föddes orkanbebisen Noah, 3,8 kilo tung.

Glen och Rebekah Markham ville ge sin son Witt ett syskon. Precis som med Witt skulle det ske med implantering av embryon, nedfrysta på en specialklinik i New Orleans.

Men orkanen Katrina kom emellan.

Orkanen förstörde

De hårda vindarna gjorde att sjukhuset hamnade under vatten, och hoppet verkade vara ute för de 1 400 embryon som låg kvar, nedfrysta i flytande kväve. Luftkonditioneringen på sjukhuset var trasig och värmen steg.

Men en heroisk räddningsinsats inleddes. Med hjälp av flatbottnade båtar lyckades en grupp poliser ta sig in i sjukhuset och rädda alla embryon. Resten är historia.

”Spännande start”

I går, sexton månader efter räddningsinsatsen, föddes Noah med hjälp av kejsarsnitt. Han mådde bra, precis som mamma, enligt läkarna på förlossningskliniken.

– Det kommer att bli spännande för den lilla bebisen, när han väl blir gammal nog att inse vad han har gått igenom, sa Rebekah Markham dagen före födseln.

Glen och Rebekah gick också igenom var sitt äventyr på olika håll under Katrinas framfart. När orkanen kom var de ifrån varandra. Glen jobbade som polis och var stationerad vid Mississippifloden. Rebekah hade tagit sig i säkerhet till sin syster i Louisiana, tillsammans med sonen Witt.

Ett sms från Glen dagen efter stormen gjorde att hon visste att han levde. Men Rebekah kunde inte svara eftersom batteriet på telefonen dog.

Ett till barn

– Det tog två veckor innan jag fick reda på att de hade klarat sig, berättar Glen.

Nu funderar orkanfamiljen på om de ska skaffa ännu ett barn.

Ödelade New Orleans

Fler otroliga bebisar:

Anders Munck

ARTIKELN HANDLAR OM