”Ingen tog första steget när jag spelade cool”

RELATIONER

Matilda spelade svårfångad

Att spela svårfångad har aldrig varit Matildas grej. Och eftersom mycket av Stureplansmetoden handlar om att ”verka svår” blev uppdraget en stor utmaning.

Foto: varsågod! Bjuda på en rosa funkade över förväntan, tycker Matilda.

Matilda styrde stegen till East, satte sig i baren med ett glas vin och började spela svårfångad.

– Snett bakom vid ett bord två meter ifrån satt tre killar, varav den ene hela tiden tittade på mig och log – och han var söt. Vi tittade på varandra i säkert två timmar och skålade ibland i luften.

Resultatet blev en besvikelse. Inget hände.

– Ingen tog första steget. Hade jag varit mig själv, hade jag gått fram för att prata. Men nej, jag var ju ute på uppdrag!

Därefter gick Matilda till Sturecompagniet för att testa att bjuda en kille på en tjejig drink.

– Efter att ha gått en runda såg jag min försökskanin. I hörnet av bardisken stod en söt kille i kavaj och såg småsur ut. Matilda bad bartendern att blanda ihop det mest rosa han kunde åstadkomma, gick sedan fram med orden ”Den här är till dig, du ser ut att ha tråkigt!”

– Killen, en italiensk student, såg först förvånad ut och verkade undra vad det var för en framfusig dåre som kommit fram till honom. Sedan sken han upp och tackade ödmjukast, säger Matilda.

Drinken funkade bra

Hon tycker att brudig drink-knepet funkade över förväntan.

– Killen blev jätteglad. Han ville att jag och mina vänner skulle fortsätta till Köket, men vi avböjde.

Har din inställning till raggning förändrats efter det här?

– Nej, jag kan inte med att spela svår. Ser jag någon jag tycker är trevlig tycker jag absolut att jag kan springa fram och hälsa och vara glad.

– Jag är aldrig dryg, vad sänder det ut för vibbar? Och som med killen på East, hade jag varit uppriktigt intresserad hade jag haft ångest och undrat: ”Om jag bara gått fram, vad hade hänt då ??”

Slöseri med liv, konstaterar Matilda.

Rosa drinkar var humor

Regler för tjejer!

Stureplansmetoden lanserades av Ebba von Sydow, Veckorevyns chefredaktör. Ebbas ”flirtknep som funkar” och ”partylagar” har blivit killsugna glamourprinsessors nya hemliga vapen. Stureplansmetoden går framför allt ut på att verka svårfångad.

Som tjej ska du spela svåråtkomlig. Och som kille ska du akta dig för att bjuda på en drink. Det är tipsen i raggningsböckerna ”Ebbas stil” och ”Tjejtjusare”. Men funkar dejtingknepen? Aftonbladet skickade ut fyra singlar för att testa.

Catia Hultquist ([email protected])