”Jag håller på att skriva en bok”

RELATIONER

Nanne Grönvall chattade med läsarna

Foto: Tillbaka Efter sjukdomen har Nanne dragit ner på arbetstempot. "Jag har bestämt mig för att säga nej till saker", säger hon.

Nanne Grönvall säger: Hej Nanne här! Vi börjar om 5 min! :-)
Moderator säger: Då är klockan 11 och vi sätter igång. Första frågan kommer från Malin:
mAlin säger: När släpper du din nya platta?
Nanne Grönvall säger: Jag släppte en i våras, så jag vet inte om det blir i slutet på nästa år kanske.
Celicia H säger: Ska du vara med i årets Rosa Bandet-gala?
Nanne Grönvall säger: Nej,jag kommer inte att vara med där i år. Jag är aktiv på annat sätt genom att hjälpa till med olika Rosa Bandet-aktiviteter.
Fraddy säger: När du hade bröstcancer, tänkte du mycket på att kanske kunde ha dött och tänkte du mycket på din familj och vänner?P.S. min mormor dog i bröstcancer
Nanne Grönvall säger: Självklart gjorde jag det.
Spoofer säger: Hej Nanne! Du verkar ju vara en väldigt stark tjej som tagit dig igenom mycket. Men hur stark är du fysiskt? :) Tar du mycket i benpress eller bänkpress?
Nanne Grönvall säger: Haha! Nej, det gör jag inte. Det händer att jag tränar lite styrketräning, men högst oregelbundet.
Lillus säger: Du är helt underbar, jag diggar dig stenhårt. Har du några nya spelningar på gång hit till Åland?
Nanne Grönvall säger: Tack så mycket! Jag har ingen aning om hur spelschemat kommer att se ut, jag håller just nu på att planera vad jag ska ta mig för nästa sommar. Innan dess lär det inte bli av.
Hanna säger: Hej Nanne! Jag såg dig uppträda i Eskilstuna i somras och jag tyckte det var jättebra! Sen när du berättade om din cancer, började jag tänka på min mamma. Hon har cancer och läkarna säger att det inte är säkert att hon klarar sig... Jag vet inte vad som kommer att hända, vad kan jag göra? Mer än att finnas där...
Nanne Grönvall säger: Tyvärr kan man inte göra så mycket mer än att finnas där som stöd och uppmuntran. Det är oftast väldigt svårt att vara anhörig eftersom man är så maktlös. Hanna, om du kontaktar mig på min myspace-sida kan jag skriva personligen tillbaka till dig.
Amanda säger: Hur känns det att ha så många fans?
Nanne Grönvall säger: Det är helt fantastiskt. Jag brukar säga att alla, oavsett yrke, borde få känna sig så uppskattade. Alla behöver vi få stöd och få känna att vi duger.
Tess säger: Hej Nanne! Vill bara säga att du är underbart duktig=) Har en liten fråga oxå, märkte du på en gång att du hade en knöl, det känns som om det ska vara svårt att se och känna dom. Kram fån mig
Nanne Grönvall säger: Jag kände den nog ett tag innan jag förstod vad det kunde vara. Det är svårt att känna, men blir lättare om man gör det till en vana. Tyvärr är nog många som jag, att man drar sig för det - känner man inte efter så finns det ju ingenting där. Men jag vill verkligen råda alla tjejer att känna efter ordentligt.
mAlin säger: Hur kan du vara så vältränad och fräsch - har du några tips till en nybliven mamma? :)
Nanne Grönvall säger: Jag tränar inte speciellt mycket, utan jag håller mig igång genom jobbet. Varje konsert blir som ett friskis & svettis-pass för min del. Alla är vi individuellt utformade, både kropps- och utseendemässigt, så jag tror att man ska känna efter vad man tror är bäst för en själv. Det är som när fotomodeller tipsar om att man ska dricka mycket vatten för att få fin hy - det tror jag inte alls hjälper alla. Vatten är bra, men jag tror inte att man automatiskt ser ut som Cindy Crawford för det!
ghurt säger: Hur har cancern påverkat din relation till familjen?
Nanne Grönvall säger: Naturligtvis blir det oftast i motgångar som band stärks ännu mer. För mig handlar det mycket mer om att ta mer ledigt från jobbet och bara vara med familjen. Jag gjorde visserligen det även tidigare, men inte alls lika ofta.
Simon säger: Hej! Har du funderat på att skriva en bok om din karriär?
Nanne Grönvall säger: Ja, jag håller faktiskt på att skriva både om min uppväxt och om allt som har hänt sedan, men när den kommer ut vet jag inte.
Celicia H säger: Ska du vara med i melodifestivalen snart igen? eller du kanske kan skriva en låt till nån annan :)
Nanne Grönvall säger: Jag kommer själv inte att vara med i Melodifestivalen 2008, men jag kommer säkert att dyka upp någon gång framöver. Jag har ju svårt att hålla tassarna borta!
säger: Snälla Nanne ta vara på det liv du har, jag har varit i din situation inte en utan två gånger OCH lämnat det "stor och stark" och blev slutligen frisk, släpp tankarna på OM... Kramar från en "rosa" kompis vid namn Kristina
Nanne Grönvall säger: Tack! Det handlar om att ta en dag i sänder och glädjas för varje dag man får. Det gör jag verkligen. Lycka till du också!
Lillus säger: Vad gör du innan du ska upp på scen, hur laddar du upp?
Nanne Grönvall säger: Jag har inga speciella ritualer, hoppar runt på ett ben och ylar eller så - jag känner mig alltid bara väldigt pirrig och positivt nervös. Jag blir aldrig blasé, jag har alltid fjärilar i magen - men det är mysiga fjärilar.
heeej säger: På vilket sätt tycker du att din man är romantisk??
Nanne Grönvall säger: Genom att han varje dag talar om hur mycket han älskar mig och ger mig komplimanger som att han tycker att jag är vacker, fast jag går hemma osminkad i min rosa pyjamas :-)
Anna säger: Var det svårt att ta dig igenom din bröstcancer. Har själv fått diagnosen med massa behandlingar framför mig.
Nanne Grönvall säger: Självklart är det tufft. Det är inte bara en fysisk utan också en känslomässig resa, som är svår både under och efter behandlingsperioden. Om det är något du undrar över, så kan du kontakta mig på min myspace-sida, så ska jag försöka besvara det. Ibland kan det dock ta lite tid innan jag hinner svara.
Lillus säger: Låten som heter "Om du var min" är det något personligt som du upplevt?
Nanne Grönvall säger: Nej, det är inte jag som har skrivit den. Varken text eller musik.
Tina säger: Hej Nanne! Jag tycker det är så viktigt att stödja bröstcancerkampanjen! Går under hela oktober med jackbroscher och smycken med rosa bandet. Jag är 24 år och tycker inte jag ser så mycket yngre ha såna smycken och så på sig. Vad gör du själv och din familj för att stödja den? Skönt att du är tillbaka!
Nanne Grönvall säger: Jag är aktiv i kampanjen på olika sätt, året runt. Jättebra att du också stöttar Rosa bandet på ditt sätt!
Moderator säger: Det har kommit väldigt mycket frågor och tyvärr hinner vi inte med alla. Här kommer dagens sista:
Kribban säger: Hej Nanne! Jag tycker att dina framträdanden på teaterscenen/musikaler har varit helt otroliga! Hur får du all din energi?
Nanne Grönvall säger: Av att jag älskar mitt jobb! Jag får otroligt mycket energi av att möta den fantastiska publiken som jag har, gång efter gång. Det ger en otrolig adrenalinkick.
Moderator säger: Ett stort tack till Nanne och alla ni som har chattat. Håll utkik efter fler chattar på aftonbladet.se.
Nanne Grönvall säger: Tusen tack alla ni som hört av er. Ha det så bra och var rädda om er!