Mormor bryr sig bara om vårt ena barn

RELATIONER

Våra flickor är 7 och 9 år och vi har ett jättestort problem: barnens mormor köper bara saker till den äldsta flickan. Den yngsta blir så klart väldigt ledsen när hon inte får något. Mormor skyller på att pengarna tog slut. Jag har flera gånger nekat henne att handla åt bara ett barn, men hon fortsätter ändå.

Vi vill inte att barnen ska vara avundsjuka på varandra, men mormor spelar ut dem mot varandra – och även oss. Vi umgås inte lika ofta med henne numera, men bor nära varandra. Vad ska vi göra?

Ledsna föräldrar

Hej! Att ni behöver sätta gränser mot mormors beteende är helt klart. Ett stort kontaktnät är bra för barn, men inte om det skapar konflikt. Tala i lugn och ro med mormor – eller skriv till henne – vad som gäller i hennes umgänge med era barn.

Man ger inte bara ett barn (utom vid födelsedagar) presenter. Vill inte mormor leva upp till detta –?bryt kontakten. Eller så får hon inte ge presenter överhuvudtaget. Det är ni som är barnens föräldrar som bestämmer.

Det viktiga för er är att ni skapar harmoni kring era flickor. Bor ni för nära – flytta.

Och tänk på att aldrig blanda in barnen i denna konflikt. De ska inte behöva ta ställning till något som inte ens ni förstår. Lycka till!

Nanny Eva

ARTIKELN HANDLAR OM