Bingo Rimér söker ”mulliga feminister”

Av: Tove Björnlundh

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotografen upprör i sociala medier när han letar efter ”slanka snygga tjejer” och några ”mulliga feminister”

1 av 2 | Foto: Eero Hannukainen, EEROBILD, All Over Press
”Allt är inte politik tycker jag. Ibland är det bara underhållning”, skriver Bingo Rimér som svar på kritiken.

Flickfotografen Bingo Rimér är i hetluften igen. På Instagram söker han efter mulliga tjejer – för att spela feminister.

- Den bild han beskriver kommer att förstärka och cementera den sorgligt stereotypa bilden av feminister, säger Pernilla Ericson, feminist och redaktör för Allt om Stockholm.

Pernilla Ericson, redaktör Allt om Stockholm.
Pernilla Ericson, redaktör Allt om Stockholm.

Inför en kommande fotografering söker Bingo Rimér efter nya modeller. På sitt instagramkonto skriver han ”Jag behöver då några slanka heta chicks. Men också några kurviga mulliga gulliga korthåriga kaxiga tjejer som kan spela 'hardcore' feminister”.

– Bingo Rimér slänger för säkerhets skull in att det ska vara en "humoristisk bild som driver med nidbilden av feminister". Men den bild han beskriver kommer snarare att förstärka och cementera den sorgligt stereotypa bilden av feminister. Den som gör att många kvinnor och män, som har de åsikterna, inte vågar kalla sig för feminister, säger Pernilla Ericson, feminist och redaktör för Allt om Stockholm.

Blandade kommentarer

På tre timmar ramlade över 120 kommentarer in på hans eget instagramkonto, vissa positiva och andra starkt kritiska.

- Bingo söker "slanka heta chicks" och "mulliga gulliga korthåriga feminister", de sistnämnda ska han framställa som aggressiva. Jag undrar om Bingo Rimér inser vilken dinosaurie han är? Ett tips till Bingo är att läsa på hur man historiskt har framställt kvinnor som kämpat för kvinnors rättigheter. Han kommer att inse att han trampar på i skitskraja, patriarkala spår, säger Pernilla Ericson.

Svarar på kritiken

Bingo Rimér svarar själv på kritiken bland kommentarerna och menar att bilden ska vara humoristisk.

- Vissa blir så fruktansvärt provocerade. Man kan skoja om allt. Samma sak som att man driver med Kungafamiljen på "Hey baberiba" eller när Gina är Muslim i SVT. Eller Borat. Allt är inte politik tycker jag. Ibland är det bara underhållning. Men debatten är viktig och den hamnade just nu på min Instagram. Va kul!, skriver han på bilddelningssajten Instagram.

Fotnot: Wendela har sökt Bingo Rimér för en ytterligare kommentar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN